Telegram

Telegram voegt Stories toe

Home Telegram Telegram voegt Stories toe

Telegram, de bekende chatapplicatie, maakt zich op voor de lancering van een nieuwe functie: Stories. Deze functie zal toegankelijk zijn via een speciaal menu dat in de gebruikersinterface wordt geïntegreerd. De Stories zijn gekoppeld aan de profielen van de gebruikers, die zelf de duur en zichtbaarheid van hun Stories kunnen instellen.

De oprichter van Telegram, Pavel Durov, onthulde in een bericht op zijn eigen kanaal dat de Stories-functie ‘spoedig’ beschikbaar zal zijn, alhoewel de exacte lanceringsdatum nog niet is bekendgemaakt. Deze wordt verwacht begin juli. Durov benadrukte dat de introductie van Stories een reactie is op talrijke verzoeken van gebruikers, aangezien meer dan de helft van alle feature-aanvragen betrekking had op deze specifieke functionaliteit.

In een voorproefje van het uiterlijk van de Stories, deelde Durov een concept dat vergelijkbaar is met de Stories-functie in veel andere apps. Gebruikers kunnen deze Stories bekijken door bovenaan in de app op de categorie ‘Chats’ te tikken, waarna een horizontale rij verschijnt met de Stories van hun vrienden. Bovendien kunnen gebruikers hier ook hun eigen Stories aanmaken, voorzien van bijschriften, en zowel de voor- als achtercamera gebruiken.

In lijn met andere apps die een Stories-functie aanbieden, biedt Telegram gebruikers de mogelijkheid om te kiezen wie hun posts kunnen bekijken. Dit kan iedereen zijn, maar het kan ook beperkt worden tot vrienden in een contactenlijst of een select aantal specifieke contacten. Daarnaast kunnen gebruikers kiezen hoe lang hun Stories zichtbaar blijven, variërend van 6, 12, 24 tot 48 uur, of zelfs onbeperkt.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Telegram artikelen