TikTok

De viral trends van TikTok – challenges en dansjes

Home TikTok De viral trends van TikTok – challenges en dansjes

Er zijn maar weinig mensen die nog nooit van TikTok hebben gehoord. De TikTok dansjes zijn echt overal om ons heen terug te vinden. Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat sommige TikTok Challenges en dansjes bekend worden en de andere niet. Vraag jij je dit ook af dan is het handig om dit artikel goed door te nemen. We hebben namelijk de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet over de TikTok dansjes en challenges!

De populariteit achter de TikTok challenges

Goed, wat zijn de TikTok challenges eigenlijk en hoe wordt een challenge bekend? De TikTok challenges vaak een combinatie van drie elementen: tekst, geluid en beweging. Vaak is een TikTok challenge een gechoreografeerde dans. Ze kunnen door iedereen worden begonnen. Echter komen de meeste challenges en dansjes van TikTok influencers met veel volgers. Heel soms zijn er merken die hebben geïnvesteerd in TikTok reclame. De drijvende kracht achter het creëren van een goede challenge is het geluid.

TikTok biedt een verscheidenheid aan geluiden op het platform om uit te kiezen, evenals aangepaste geluiden die zijn gemaakt gebruikers. Enkele van de beste TikTok-geluiden zijn afkomstig uit films, viral YouTube-video’s en muziek. De #Frozen2Challenge video’s zijn een perfect voorbeeld van een stukje geluid uit een film wat wordt gebruikt om een TikTok challenge mee te maken.

TikTok dansjes om zelf te leren

Veel TikTok challenges bestaan dus uit het doen van een bepaald dansje. Wil je zelf inspringen op een bepaalde trend dan kan je ervoor kiezen om een van de onderstaande populaire TikTok dansjes te leren.

  • Savage Remix – TikTok was wekenlang gevuld met het originele Savage Tik Tok dansje, maar Beyoncé’s toevoeging aan het lied voegde een heel nieuw vers toe om op te dansen.
  • Flatbed Freestyle – Deze is super leuk om te doen, iedereen deed mee met dit TokTok dansje Maak de beweging en zorg ervoor dat je het op de maat van de muziek doet.
  • Party Girl – Deze is voor alle dames die houden van een feestje! Het is eigenlijk een van de gemakkelijkere dansen om te leren. Dit maakt het dan ook zo leuk om te leren.
  • Hot Girl – Megan Thee Stallion’s liedjes nemen TikTok over en “Hot Girl” is niet anders. Deze dans is vrij langzaam, hierdoor kan iedereen hen leren. Dit TikTok dansje is nog steeds erg populair onder de TikTok kanalen.

Door dit artikel heb je als het goed is een beter beeld gekregen bij de TikTok challenges en de TikTok dansjes op het platform. Het is echt ontzettend lastig om te voorspellen wat een hit wordt en wat niet.  Dit is dan ook de reden dat je echt super snel bekend kunt worden als je een van de eerste bent die mee doet met een bepaalde challenge. Hier op de site kan je nog veel meer informatie vinden over TikTok zelf en over de nieuwste TikTok dansjes. Blijf dus zeker even hangen!

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere TikTok artikelen