Om een verified account op TikTok te krijgen (het vinkje achter je gebruikersnaam), moet je voldoen aan verschillende criteria. Verwar dit niet met ‘je telefoonnummer verifiëren’. Dit geeft je alleen extra functies van TikTok te gebruiken zoals:

  • Mensen toevoegen in het tabblad ‘vrienden zoeken’
  • Rechtstreeks berichten sturen
  • Reacties achterlaten op livestreams van anderen

Verificatiebadge krijgen op TikTok

Je account moet voldoen aan de nodige criteria voordat TikTok gaat overwegen om het de badge te geven. Denk hierbij aan video’s van hoge kwaliteit. Een handig hulpmiddel hiervoor is om te kijken wat de trends zijn op TikTok. Hebben die video’s een bepaalde lengte, maken ze gebruik van aparte filmtechnieken en bijvoorbeeld welke hashtags ze gebruiken.

Bij uitgelichte content (staat op de startpagina van TikTok) zie je welke soort en type TikTok’s nu trending zijn. Door een trending video, heb je ook eerder kans dat jouw video in een meme compilatie wordt opgenomen. Deze compilaties hebben altijd veel views, waardoor jouw gebruikersnaam bij veel mensen in beeld komt.

Wees consistent in het plaatsen van video’s. Daardoor hou je een hoog engagement van je volgers. Hoe hoger dit is, hoe gemakkelijker het wordt om de verificatiebadge te krijgen.

Maak gebruik van populaire hashtags, zo kun je meer nieuwe kijkers (en bij goede content volgers) trekken en zou je video zelfs viral kunnen gaan.

10 Amazing Tips to Get the Best out of TikTok Mobile App - Dignited

Het aantal fans (volgers) is zeer belangrijk om geverifieerd te worden. Wees altijd aardig en sociaal tegenover andere gebruikers. Volg je favoriete gebruikers en kom met ze in contact als je denkt dat jullie wat gemeen hebben en er voor beiden een win-win situatie kan ontstaan. Mensen zijn dol op complimentjes! Door complimentjes krijg je volgers en door volgers wordt je opgemerkt door TikTok.

Een kleine toevoeging: zorg dat je geen gebruikt maakt van services die aangeven je veel volgers te kunnen geven in ruil voor geld. TikTok weet goed welke volgers echt of nep zijn, en dat zal niet helpen om je account geverifieerd te krijgen.

Vond je dit handige informatie? Deel deze pagina via social media:

Heb jij nog meer tips voor andere bezoekers? Laat ze hieronder achter in de comments 👇

Top 3 social media boeken 📚

👉 Misschien ook interessant

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.

Wat je misschien ook interessant vind