TikTok

Hoe krijg je een blauw vinkje op TikTok?

Home TikTok Hoe krijg je een blauw vinkje op TikTok?

Wil je weten hoe je een blauw vinkje op TikTok krijgt? Of wil je weten wat een blauw vinkje is? Wij leggen je alles uit over het TikTok vinkje.

Wat is een Tiktok vinkje?

Een blauw TikTok vinkje betekent dat het profiel is geverifieerd. TikTok heeft de gebruiker(s) achter het account gecheckt en zij hebben dan een blauw vinkje. Vaak zie je dit bij accouts met veel volgers of TikTok account met veel volgers. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen een TikTok vinkje krijgt. 

Wanneer krijg je een blauw vinkje op TikTok?

Om een verified account op TikTok te krijgen (het vinkje achter je gebruikersnaam), moet je voldoen aan verschillende criteria. Verwar dit niet met ‘je telefoonnummer verifiëren’. Dit geeft je alleen extra functies van TikTok te gebruiken zoals:

  • Mensen toevoegen in het tabblad ‘vrienden zoeken’
  • Rechtstreeks berichten sturen
  • Reacties achterlaten op livestreams van anderen

Is er een minimaal aantal volgers dat je moet hebben om een TikTok vinkje te krijgen? Nee, er is nergens een minimum aantal te vinden, maar er is wel een regel: hoe meer TikTok volgers je hebt, des te groter de kans op een blauw vinkje is.

Verificatiebadge krijgen op TikTok

Je account moet voldoen aan de nodige criteria voordat TikTok gaat overwegen om het de badge te geven. Denk hierbij aan video’s van hoge kwaliteit. Een handig hulpmiddel hiervoor is om te kijken wat de trends zijn op TikTok. Hebben die video’s een bepaalde lengte, maken ze gebruik van aparte filmtechnieken en bijvoorbeeld welke hashtags ze gebruiken.

Bij uitgelichte content (staat op de startpagina van TikTok) zie je welke soort en type TikTok’s nu trending zijn. Door een trending video, heb je ook eerder kans dat jouw video in een meme compilatie wordt opgenomen. Deze compilaties hebben altijd veel views, waardoor jouw gebruikersnaam bij veel mensen in beeld komt.

Tips TikTok vinkje

Om een Tiktok vinkje te krijgen hebben wij een aantal tips voor je.

Wees consistent in het plaatsen van video’s. Daardoor hou je een hoog engagement van je volgers. Hoe hoger dit is, hoe gemakkelijker het wordt om de verificatiebadge te krijgen.

Maak gebruik van populaire hashtags, zo kun je meer nieuwe kijkers (en bij goede content volgers) trekken en zou je video zelfs viral kunnen gaan.

10 Amazing Tips to Get the Best out of TikTok Mobile App - Dignited

Het aantal fans (volgers) is zeer belangrijk om geverifieerd te worden. Wees altijd aardig en sociaal tegenover andere gebruikers. Volg je favoriete gebruikers en kom met ze in contact als je denkt dat jullie wat gemeen hebben en er voor beiden een win-win situatie kan ontstaan. Mensen zijn dol op complimentjes! Door complimentjes krijg je volgers en door volgers wordt je opgemerkt door TikTok.

Een kleine toevoeging: zorg dat je geen gebruikt maakt van services die aangeven je veel volgers te kunnen geven in ruil voor geld. TikTok weet goed welke volgers echt of nep zijn, en dat zal niet helpen om je account geverifieerd te krijgen.

TikTok vinkje kopen

Een TikTok vinkje kopen? Nee, dat kan niet. Helaas. Je moet een TikTok vinkje ‘verdienen’ van TikTok zelf en het is dus nergens te koop.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere TikTok artikelen