TikTok

Hoe maak je een TikTok account aan?

Home TikTok Hoe maak je een TikTok account aan?

Wil je een TikTok account gaan aanmaken? Volg dan gemakkelijk ons stappenplan. Hier geven we ook gelijk tips mee voor bijvoorbeeld privacy. Het kan natuurlijk zijn dat je juist je account wilt verwijderen, maar dan moet je naar deze pagina toe.

Om TikTok te kunnen gebruiken moet je verschillende stappen doorlopen:

1. Download de TikTok app op je telefoon

TikTok kan alleen gebruikt worden op een smartphone zoals bijvoorbeeld een iPhone, Samsung (en de meeste andere Android smartphones) met een redelijk recent OS. Open de Appstore (iPhone) of Play store (samsung / android) en zoek daar de TikTok app op en installeer deze.

2. TikTok app openen

De eerste keer dat je de TikTok appt opent, zul je alleen de trending video’s van dat moment zien. Dit komt, omdat TikTok nog niet precies weet wat jij leuk vind. Dit leert de app zichzelf aan zodra je eenmaal bent ingelogd.

3. Maak je account TikTok aan

Je TikTok account aanmaken kan op verschillende manieren. Zodra je een echt account hebt aangemaakt kun je ook echt video’s gaan maken en online zetten op je TikTok kanaal. Ook als je zelf geen video’s gaat maken kan het handig zijn om je te registreren. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je:

  • je favoriete TikTokkers wilt volgen
  • liken van leuke posts

Het leuke hieraan is dat het TikTok algoritme leert wat je leuk vind, en je dus ook steeds betere suggesties voor leuke video’s en kanalen om te volgen kan geven.

Je kunt je account aanmaken met je mailadres of via de koppeling met een ander social netwerk. Het voordeel kan zijn dat je dan niet meer je wachtwoord hoeft te onthouden van de verschillende netwerken. De sociale netwerken die TikTok op dit moment ondersteund zijn:

opties voor account aanmaken

Facebook

Door facebook te koppelen met TikTok, hoef je een wachtwoord minder te onthouden. Facebook geeft dan de nodige informatie door aan TikTok, zodat ze weten welke gegevens er bij jouw horen.

Google

Gebruik je geen facebook, of wil je de combinatie met TikTok niet doen dan kun je ervoor kiezen om je Google account te koppelen. Google geeft dan de nodige informatie door aan TikTok zodat ze weten dat jij het bent.

Twitter

Gebruik je geen Facebook en/of Google, dan kun je ook met je twitter account registeren en inloggen op TikTok. Ook hiervoor geldt dat Twitter dan de nodige informatie doorgeeft aan TikTok zodat ze je informatie hebben wie je bent bijvoorbeeld.

4. Je geboortedatum

De volgende stap is dat je je geboortedatum moet ingeven. Deze informatie gebruikt TikTok om te controleren of je minimaal 13 jaar oud bent. Ben je geen 13 jaar, dan kun je eigenlijk geen account bij TikTok aanmaken, maar veel kinderen hebben al ontdekt dat het ook werkt om gewoon een oudere geboortedatum in te vullen. Dit werkt vaak alleen als je je registreert met je mailadres, omdat social netwerken als Facebook / Google ook weten hoe oud je bent doordat je daar ook je geboortedatum moest invullen toen je je registreerde.

5. Video’s opnemen en online zetten

Nu ben je aangekomen bij de laatste stap. Je kunt dan video’s gaan bekijken, maar ook opnemen en op je eigen TikTok kanaal gaan plaatsen. Zodra je zelf ook video’s gaat liken herkent TikTok wat jij leuk vindt. Daardoor zullen de video’s die voorgesteld worden steeds beter bij jouw passen, en zo kun je hele leuke kanalen tegenkomen, die bijvoorbeeld een vriend/vriendin niet tegengekomen is. Na het aanmaken van het account kun je je eerste video gaan maken, lees op hier handige tips die je gelijk een goede start geven.

Next step: Je eerste TikTok maken

Happy TikTokking!

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere TikTok artikelen