TikTok

Hoe werkt TikTok?

Home TikTok Hoe werkt TikTok?

Hoe werkt TikTok precies? Wij leggen je het uit op deze pagina. Hier ontdek je hoe TikTok precies werkt, wat je ermee kunt, hoe je het zelf gebruikt en krijg je een antwoord op jouw vragen over TikTok. Wil je weten Hoe TikTok werkt? Lees dan snel verder of kies een van de hoofdstukken waar je we meer vertellen over hoe TikTok werkt.

Het is meer dan dan drie jaar geleden dat TikTok voor het eerst populair werd onder twintigers en tieners. Het sociale netwerk is sindsdien enorm gegroeid: TikTok is al meer dan 1 miljard keer gedownload.

Wat is TikTok?

Voordat we een antwoord kunnen geven op de vraag: Hoe werkt TikTok, is het eerst belangrijk om te weten wat TikTok is. TikTok is een social media app die gebruikers de mogelijkheid biedt om 60 seconden korte video’s te delen met vrienden, familie of met de hele wereld. Het gaat hier om allerlei soorten video’s van grappige video’s tot video’s met allerlei effecten. Wist je dat Musical.ly de voorloper was van TikTok?

TikTok is dus een social media platform waar het draait om het delen van videoclips van 15 seconden op muziek of geluidsfragmenten met een licentie van artiesten en platenmaatschappijen. De app werd gelanceerd in China en begon als onderdeel van de app Musica.ly met zijn lipsynchronisatievideo’s. Het combineert elementen van Spotify, Snapchat en Vine in één sociaal netwerk.

Lees verder: Wat is TikTok?

Hoe kun je TikTok gebruiken?

Met TikTok kun je zang-, dans-, komedie- en lipsynchronisatie video’s maken en veel leuke filters toepassen om ze leven en kleur te geven. Je kunt ook gewoon leuke filmpjes kijken. TikTok is als een nooit eindigende variétéshow; het is puur entertainment.

Wie gebruiken TikTok?

TikTok wordt met name veel gebruikt door jongeren. Maar de app is niet meer alleen geliefd bij 14-jarigen. Ook komieken, atleten hebben Tik Tok ontdekt en grote merken zoals Coca-Cola, Nike en Google hebben de weg naar dit platform gevonden met hun reclamecampagnes. Zo kun je bij genoeg volgers kijken of je geld kunt gaan verdienen met je TikTok account. Hiervoor hebben we een uitgebreide beschrijving gemaakt in: De 5 beste manieren om geld te verdienen met TikTok.

Beginnen met TikTok

Wil jij beginnen met TikTok? Dan is het zaak dat je weet hoe je dit aangaat pakken. Wij vertellen je alles over hoe je kunt beginnen me TikTok. Van het downloaden van de app tot het maken van de leukste video’s. Wij vertellen je stap voor stap hoe jij kunt beginnen met TikTok.

Lees verder: Beginnen met TikTok

Een TikTok account aanmaken

Wil je een TikTok account aanmaken? Dan wil je natuurlijk wel weten hoe dat precies moet. Komt dat even goed uit, want wij hebben een handleiding geschreven over hoe jij een TikTok account kunt aanmaken. Succes!

Lees verder: TikTok account aanmaken

Je account instellen

Je kunt een account aanmaken met je e-mailadres, je telefoonnummer of via Facebook. De app wijst je automatisch een gebruikersnaam toe. Als je je aanmeldt voor TikTok met je telefoonnummer, zal de app een generieke gebruikersnaam genereren, zoals user1234567.

Om je gebruikersnaam te wijzigen, tik je op het pictogram in de rechterbenedenhoek dat lijkt op het bovenlichaam van een persoon. Klik vervolgens op Profiel bewerken. Hier kun je je gebruikersnaam veranderen en ook een bio, foto en profiel video toevoegen.

Meer volgers krijgen

Het is je gelukt om een account aan te maken op TikTok en nu is het de vraag hoe je er voor zorgt dat je meer volgers krijgt, zodat jouw content meer bekeken wordt. Ook daar kunnen wij je bij helpen en we geven je tips hoe jij op een slimme en snelle manier meer volgers kunt krijgen op TikTok.

Lees verder: Hoe krijg je meer volgers op TikTok?

TikTok-video’s filmen en delen

Klaar om je eigen TikTok te delen? Tik eerst op het plusteken onderaan het scherm. De camera applicatie gaat open en er verschijnt een rode opnameknop. Voordat je begint met opnemen kun je een nummer toevoegen, zodat je lipsynchronisatie, dans of sketch in de maat is met de muziek. Je kunt de muziek ook later toevoegen.

Net als Snapchat heeft TikTok een reeks AR-effecten die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld de kleur van je haar of ogen veranderen. De laatste en belangrijkste functie is de timer, waarmee je kunt filmen zonder de opnameknop continu ingedrukt te houden. Het is wat de kenmerkende dansvideo’s van TikTok mogelijk maakt.

TikToks kunnen tot 15 seconden lang zijn, maar je kunt ook meerdere clips met elkaar verbinden voor een totale lengte van maximaal 60 seconden.

TikTok account verwijderen

Ben je TikTok zat en wil je weten hoe je een TikTok account verwijdert? Wij helpen je erbij, want uit ervaring weten we dat het verwijderen van een TikTok account een stukje lastiger is dan het aanmaken er van. Volg de stappen in de onderstaande link en jij weet hoe je een TikTok account kunt verwijderen.

Lees verder: Hoe verwijder ik mijn TikTok account?

Blauw vinkje

Wil je graag een blauw vinkje of wil je weten wat een blauw vinkje is? Wij leggen je het uit. Een blauw vinkje krijg je niet zomaar van TikTok en daar moet je verschillende stappen voor doorlopen. Wij weten welke stappen dat zijn.

Lees verder: Hoe krijg je een blauw vinkje op TikTok?

TikTok Trends ontdekken

Je weet wellicht wel wat TikTok trends zijn. Maar hoe kom je er nu achter wat deze trends zijn? Wij leggen het je uit in dit artikel. Er zijn namelijk een aantal handige manieren voor. We hebben ook een artikel geschreven over de viral trends van TikTok, waar we dieper ingaan op de challenges en dansjes. Zeker het lezen waard als je hier meer over wilt weten. En weet jij hoe TikTok een rol speelt bij de zomerhit van 2020?

Lees verder: TikTok Trends ontdekken

Navigeren door TikTok

Nu je profiel klaar is voor gebruik, is het tijd om wat TikToks te bekijken. De app is onderverdeeld in twee hoofd feeds. De standaardinstelling is ‘For You’, een algoritmisch gegenereerde stream van video’s. Veeg naar links en je vindt de andere feed: ‘Volgen’, met uploads van mensen die je kunt volgen.

Interacteren op TikTok

Aan de rechterkant van elke TikTok-video zie je een reeks pictogrammen. De eerste linkt naar het profiel van degene die het heeft gepost. Dan is er een hart, waarmee je een video een ‘Like’ kunt geven. Hierna volgt ‘Opmerkingen’ en vervolgens een naar rechts wijzende pijl om TikToks te delen met andere platforms. Het laatste pictogram is een draaiende plaat met muzieknoten. Klik hier om de naam en artiest van het nummer te zien, en de TikToks die het ook gebruiken.

TikTok en privacy

Er wordt de laatste tijd veel gezegd over TikTok en de privacy van de app. Maar hoe zit het nu precies? Gaat TikTok nu echter minder goed om met de data en privacy van gebruikers dan dat andere social media platformen dat doen? Wij geven je een antwoord op jouw vragen omtrent TikTok en de privacy.

Lees verder: TikTok en privacy

TikTok voor bedrijven

Weet je dat je TikTok ook voor je bedrijf in kunt zetten? Veel (grote) bedrijven doen dit al. Wij vertellen je alles over de mogelijkheden om TikTok zakelijk in te zetten. Lees deze pagina en je weet er alles over.

Lees verder: TikTok voor bedrijven

TikTok sterren

Er zijn heel wat bekende ‘TikTokkers’, die er heel wat geld mee verdienen. Maar wat zijn nu de drie best betaalde TikTokkers?

Lees verder: Dit zijn de drie best betaalde TikTok sterren

TikTok kleurplaat

Wil jij even lekker je gedachten verzetten en lekker kleuren? Dan kun je een van onze TikTok kleurplaten downloaden. Je kunt de kleurplaten downloaden via de link hieronder.

Lees verder: TikTok kleurplaat

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere TikTok artikelen