Met een zak geld van 200 miljoen dollar (172 miljoen euro) wil TikTok (top)videomakers gaan betalen. Het geld gaat naar TikTokkers die serieus werk maken van hun video’s op het platform en er hun beroep van willen maken. Dat zegt een woordvoerder van TikTok tegen nieuwssite The Verge.

Zoals we ook uitleggen bij “wat is TikTok“, voorheen konden TikTokkers al indirect geld verdienen via livestreams op het platform, maar nu wil TikTok ze direct gaan betalen voor hun content. Videomakers krijgen in ieder geval het komende jaar een salaris, en het fonds zal in de toekomst nog verder groeien.

TikTok heeft niet gezegd of er een limiet is gesteld aan het aantal makers dat betaald krijgt en of die er in de toekomst wel komt. Ook is er nog niets bekend over hoe vaak mensen betaald krijgen, en hoeveel. Om in aanmerking te komen voor het fonds moeten videomakers 18 jaar of ouder zijn, consequent eigen materiaal posten en video’s maken die in lijn zijn met de regels van TikTok. Ook speelt het aantal volgers mee, maar TikTok heeft niet gespecificeerd hoeveel dat er moeten zijn.

Bron Ad.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.