TikTok

TikTok inloggen lukt niet

Home TikTok TikTok inloggen lukt niet

Wil je net een nieuwe TikTok plaatsen, krijg je een melding: TikTok inloggen lukt niet. Je bent al verbaast dat je account is uitgelogd in de app en dat je weer moet inloggen voordat je van TikTok gebruik kunt maken. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

TikTok inloggen lukt niet melding

Er zijn een paar stappen die je kunt doorlopen om te kijken waarom het inloggen op TikTok niet meer lukt. Het kan een TikTok storing zijn, maar het zou ook aan je eigen connectie kunnen liggen.

Hieronder een stappenplan om snel te weten te komen of het probleem aan jouw kant zit en hoe je dit weer snel kunt oplossen!

1. Bekijk Server status

De eerste stap is om te kijken of TikTok zelf geen problemen heeft. Zodra er een TikTok storing is, dan is dat heel snel bekend. Miljoenen gebruikers zitten dan met een app die niet werkt, maar ze wel graag willen gebruiken.

tiktok-storingen

Als de TikTok servers down zijn, kun je niets anders doen dan wachten to ze dat opgelost hebben.

Als dat niet het geval is, ga dan naar stap 2.

2. Check je internet connectie

Kijk op je wel andere websites of apps kunt gebruiken op je telefoon. Als je ook mobiel internet in je abonnement hebt, probeer het eens door de WIFI uit te schakelen. Dan weet je direct of het aan je WIFI ligt of dat het probleem ergens anders in zit.

Werkt het via WIFI nog steeds niet? Probeer stap 3.

3. Herstart je internet router

Als de TikTok app problemen heeft met connectie maken met de TikTok servers, dan zou dat kunnen komen door je router.

Dit kun je oplossen door je router te herstarten. Haal de stekker van de router eruit, wacht 15 tot 30 seconden. Daarna kun je de stekker weer in het stopcontact doen. Het starten van de router kan 1 – 3 minuten duren.

Daarna is het verstandig even WIFI uit en aan te zetten op je telefoon zodat je zeker weet dat deze weer een goede verbinding met je router heeft.

Start de TikTok app en kijk of je weer bij je account kunt komen, zo niet, bekijk stap 4.

4. Check je TikTok profiel

TikTok heeft onlangs een boete gehad van een paar miljoen om dat ze de regels overtraden van kinderen onder de 13 jaar. Daarom ziet TikTok er steeds strenger op toe dat de profielen ook echt 13 jaar of ouder zijn.

TikTok is verplicht profielen die duidelijk jonger dan 13 zijn af te sluiten. Het kan wezen dat het dus goed is om even te checken welke geboortedatum je ingevuld hebt. Mocht je weten dat dat je de datum niet correct hebt ingevuld, dan kun je via de support pagina vragen of ze je kunnen helpen om het te wijzigen.

Als je wel de juiste geboortedatum hebt ingevuld, en je bent boven de 13 jaar oud, ga dan naar stap 5.

5. Stop met VPN en/of een Adblocker gebruiken

Van TikTok is het bekend dat ze geen fan zijn van een VPN verbinding of mensen die een Adblocker gebruiken. Door de Adblocker loopt TikTok inkomsten mis, en juist met deze inkomsten onderhouden ze de servers en voegen ze nieuwe mogelijkheden aan de app toe.

Gebruik je geen VPN of Adblocker? Ga dan naar stap 6.

6. Update de TikTok app

Check voor een update op een Android telefoon

Als je een Android telefoon hebt (hier vallen ook Samsung telefoons onder), volg deze stappen om te kijken of de app wel de laatste versie heeft:

  1. Open de Google Play Store
  2. Tik links boven aan op de 3 streepjes
  3. Klik op Mijn apps en games
  4. Nu gaat Google Play kijken of er updates zijn voor apps op je telefoon. Mocht dat het geval zijn, dan kun je vanaf daar updaten

Update de app op je iPhone

Als je een iPhone hebt, volg deze stappen:

  1. Open de App store
  2. Tik op de updates tab onderaan je scherm
  3. Als er een update voor de TikTok app is, staat deze nu in je scherm. Tik op de Update knop om de app te updaten

Mocht er geen updates voor de TikTok app beschikbaar zijn, ga naar stap 7.

7. Check het Twitter account

Zodra er grote storingen zijn bij TikTok zelf zijn, vermelden ze dat vrijwel direct online, bijvoorbeeld op hun Twitter account. Het juiste account voor Nederland is deze (TikTok Nederland).

Dit zijn de punten om het snelste te weten te komen hoe je weer aan de slag kunt als je even niet kunt inloggen op TikTok.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere TikTok artikelen