TikTok

TikTok storing en problemen

Home TikTok TikTok storing en problemen

Heb je last van een TikTok storing? Dat kan erg vervelend zijn. Wij hebben de mogelijke oplossing voor je. Bekijk hieronder verschillende TikTok storingen, wat de oorzaak is en wat je er precies aan kunt doen.

Tiktok doet het niet

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom TikTok het niet doet. Mogelijk dat er iets mis is met jouw telefoon en dat daarom TikTok het niet doet. Maar het kan ook maar zo zijn dat er een groot, wereldwijd TikTok probleem of zelfs storing is, waardoor TikTok het bij meer mensen het niet doet. Wij hebben alle TikTok problemen en storingen in kaart gebracht. Lees hieroner verder.

Veelvoorkomende TikTok storingen en problemen

Wij hebben de veelvoorkomende TikTok storingen en problemen met TikTok op een rijtje gezet:

TikTok werkt niet

TikTok werkt niet, het komt bij iedereen wel eens voor. Wat kun je hier aan doen? Controleer of er een update is. Zo ja, installeer deze dan en kijk of TikTok weer werkt. Als dit niet de oplossing is, doe je er goed aan om je internetverbinding even te verbreken opnieuw te verbinden. Als laatste kun je proberen om je telefoon een keer helemaal aan- en uit te zetten. Mogelijk dat het probleem: TikTok werkt niet dan is verholpen. Als dit nog niet werkt, is de kans groter dat TikTok bij meer mensen niet werkt en dat er dus een grotere storing is. Dan is het wachten op de oplossing vanuit TikTok zelf.

Tiktok inloggen lukt niet

Heb jij het probleem dat inloggen op TikTok niet lukt? Probeer dan eens de app helemaal af te sluiten, internet aan en uit te zetten of de app te updaten. Mogelijk dat de storing TikTok inloggen lukt niet verhelpt. Als dat niet het geval is, is de kans groot dat er een TikTok storing is waar je niets aan kunt doen. Het is dan wachten op een oplossing vanuit TikTok zelf.

Lees verder: TikTok inloggen lukt niet (checklist)

TikTok app sluit zomaar af

Sluit jouw TikTok app zomaar af? Vaak betekent dit dat je niet de meest recente versie van TikTok op je telefoon hebt staan. Zorg er voor dat je de laatste update van TikTok installeert. Soms wil het ook nog wel eens helpen om geheugen vrij te maken op je telefoon.

TikTok app wil niet openen

Wil de TikTok app niet openen? Controleer even of er dan een nieuwe TikTok update is. Dit doe je door naar je Play Store te gaan en de update te installeren.

TikTok storing oplossingen

Hoewel het mogelijk is dat er een grote TikTok storing is en je helemaal niet op TikTok kunt, zijn er wellicht mogelijke oplossingen te bedenken. Tijdens een TikTok  storing is het mogelijk om de volgende oplossingen te proberen. De kans is groot dat jouw app het hierna wel weer zal doen:

  • Sluit de app helemaal af – een van de dingen die je kunt doen tijdens een storing op TikTok is het afsluiten van de app. Dit doe je via je instellingen. Klik tussen apps op TikTok en klik vervolgens op ‘nu stoppen’. Start de app vervolgens weer op
  • Zet je wifi uit en aan – soms is een TikTok storing afkomstig door een gebrekkig Wifi netwerk. Je zou dan ook kunnen proberen om je Wifi uit en aan te zetten. Dit kan je via je telefoon zelf doen, maar ook via de router.
  • Zet je telefoon uit en aan – het is tevens mogelijk om je telefoon eens helemaal uit en aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat alle apps als het ware weer opnieuw worden opgestart.
  • Update je app – Heb je wel de laatste versie van TikTok op je telefoon staan? Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk risico loopt op een TikTok storing is het noodzakelijk om over de meest recente versie te beschikken.

Tips voor een TikTok storing en problemen

Aan de hand van de bovenstaande info vraag je je waarschijnlijk af wat de oorzaak van een Tiktok storing is. Echter, het antwoord op die vraag is niet altijd even makkelijk te geven. Mogelijk dat er een DDOS aanval gaande is, waarbij hackers proberen TikTok plat te leggen. Maar het kan ook zijn dat er problemen zijn om verbinding te krijgen tussen jouw telefoon en het netwerk. Pas de onderstaande tips toe om een storing zo veel mogelijk te voorkomen

  • Zorg altijd voor de laatste versie van de app op je telefoon
  • Zorg voor voldoende geheugen op je telefoon
  • Sluit de TikTok app af en toe in zijn geheel opnieuw af en start in zijn geheel opnieuw op
About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere TikTok artikelen