TikTok

Wat is TikTok

Home TikTok Wat is TikTok

Wat is TikTok? Hoe werkt TikTok? Bijna iedereen heeft wel eens van TikTok gehoord. Dit bekende platform is op dit moment ontzettend populair onder de jongeren. We zien dat de jongere generatie langzaamaan overstapt van Facebook naar TikTok. Mocht je nu nog niet weten wat TikTok is en wat je er eigenlijk mee kunt dan raden wij je aan om snel verder te lezen. In dit artikel laten we je namelijk alles zien wat je moet weten over TikTok. Van de vraag wat is TikTok tot aan liedjes die via het platform bekend zijn geworden, alles komt in dit artikel aan de orde!

Wat is tiktok

Wat is TikTok – wat is het precies?

Laten we maar eens beginnen met de belangrijkste vraag. Wat is TikTok precies? TikTok is een social media app die gebruikers de mogelijkheid biedt om video’s te delen met vrienden, familie of met de hele wereld. In het begin waren het alleen maar korte video’s (6o seconden), maar onlangs hebben ze de limiet verhoogd naar 10 minuten. Net als Vine en Musical.ly kun je met TikTok alle mogelijke soorten delen. De video’s die gedeeld worden op TikTok variëren van grappige video’s tot liedjes video’s met speciale effecten. TikTok wordt vooral veel gebruikt onder jongeren, veel ouderen hebben nog vaak het gevoel ‘wat is TikTok’, terwijl de jongeren nog maar weinig op andere sociale netwerken als bijvoorbeeld Facebook te vinden zijn.

Momenteel is de app beschikbaar in 75 talen. Het platform heeft meer dan 1 miljard actieve gebruikers, dit laat wel zien dat het een ongekend populair platform is.

Net als Musical.ly, is de TikTok app het meest populair onder jongeren tussen de 12 en 16 jaar. Het is op dit moment de meest gedownloade app van de afgelopen 3 jaar. Niet zo raar omdat zoveel jongeren een TikTok account hebben. In de onderstaande grafiek kun je zien dat er ieder kwartaal miljoenen gebruikers bijkomen.

TikTok groei in 2019
<em>Bron<em> <a href=httpswwwbusinessofappscomdatatik tok statistics>httpswwwbusinessofappscomdatatik tok statistics<a>
About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere TikTok artikelen