TikTok

Zomerhit 2020, hoe TikTok hier een rol in kan spelen

Home TikTok Zomerhit 2020, hoe TikTok hier een rol in kan spelen

Elk jaar is het weer zover: de zomerhit! Een knaller met vrolijke teksten en een tropisch deuntje die de hele zomer in je kop zit. De zomerhits van 2020 komen echter niet uit clubs aan de Spaanse Costa, maar vinden hun oorsprong op de populaire app TikTok.

De kanshebbers voor de zomerhit 2020

“Dit jaar gaat de strijd tussen Savage Love van Jawsh 685 en Jason Derulo, en Banana van Shaggy”, vertelt radio-dj Domien Verschuuren van Qmusic. “Dit zijn de twee liedjes die we over tien jaar nog aan dit rare jaar 2020 koppelen.”

Shaggy – Banana

[fusion_youtube id=”sy9l7y7npGs” alignment=”center” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=””][/fusion_youtube]

Jason Darulo – Savage

[fusion_youtube id=”YiEhvJbcgxU” alignment=”center” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=””][/fusion_youtube]

Dansjes op TikTok

Beide liedjes zijn volgens Verschuuren zo groot geworden door TikTok. “Jason Derulo heeft gewoon een TikTok-deuntje gepakt en daar een nummer omheen gebouwd. Banana is ook honderd procent een hit geworden door de app. Er werden allemaal filmpjes gemaakt waarbij mensen hun zonnebril op hun hoofd lieten vallen als de drop in het nummer viel.”

Sara Dol (18): “Liedjes worden op TikTok dan ook een hit door de dansjes”. Ze heeft zelf zo’n 2,5 miljoen volgers op de app. “Het kan via TikTok echt exploderen”, vertelt ze. 

En doordat mensen deze hits allemaal in hun videos gebruiken, wordt het deuntje voor iedereen steeds bekender. Zo gebeurde het ook met de hit Old Town Road van Lil Nas X. Zonder TikTok was de kans groot geweest dat het niet zover buiten de USA bekend werd.

Welke van deze 2 hits denk jij dat de zomerhit van 2020 gaat worden?

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Laatst bijgewerkt:

Andere TikTok artikelen