Tinder

Tinder gesprek beginnen

Home Tinder Tinder gesprek beginnen

Vraag je je af hoe het kan dat sommige mensen gewoon weten hoe ze een Tinder gesprek soepel kunnen beginnen en telkens succes hebben, terwijl anderen zelden antwoord krijgen op hun eerste bericht? Als je deze vijf eenvoudige stappen volgt, ben je goed op weg om succesvol een gesprek te beginnen op Tinder. Hieronder een stappenplan hoe je een Tinder gesprek beginnen kan.

Hoe begin je een gesprek op Tinder?

Stap 1. Bekijk het profiel van je match voordat je een Tinder-gesprek begint

Bekijk voordat je een Tinder gesprek begint eerst de Tinder profiel foto’s en biografie van je match om een ​​idee te krijgen van wat voor soort persoon het is. Je bent hierbij op zoek naar een onderwerp waarop je een openingsbericht kunt baseren. Je ontdekt misschien dat de ander een unieke hobby heeft waar je naar zou kunnen vragen. Of je ontdekt misschien dat er iets bijzonders op de foto’s te zien is wat een gespreksonderwerp is of dat jullie twee iets gemeen hebben. Als je bijvoorbeeld op de foto’s zit dat je match in een land op vakantie is geweest waar jij ook naartoe bent gegaan, is dat een mooie aanleiding om een Tinder gesprek te openen.

Stap 2: Maak een compliment

Als je indruk wilt maken en opvallen zonder meteen iets gewaagds te zeggen kun je overwegen om de ander een compliment te geven. Door een compliment krijgt de ander een goed gevoel. Maar zorg dat het wel een gemeend compliment is en dat het niet meteen direct over uiterlijkheden gaat.

Stap 3. Geef je Tinder-gesprek een boost door emotie op te roepen

Als het eerste bericht dat je verzendt emotie oproept bij je Tinder match, is de kans groter dat je de aandacht trekt en een antwoord krijgt. Je kunt bijvoorbeeld proberen iets grappigs te zeggen waardoor je de aandacht trekt. Ook werkt het om juist iets verrassends te zeggen, iets wat de ander niet had verwacht. Zo onderscheid je jezelf van alle andere matches. Het is natuurlijk wel risicovol om iets onverwachts te zeggen wat geheid een reactie oproept. Het kan zijn dat de ander meteen afhaakt. Maar als je niet de moeite neemt om iets onverwachts te zeggen is de kans dat het een saai bericht wordt met een tekst die al honderden anderen al hebben gebruikt om een Tinder gesprek te openen erg groot.

Stap 4: Gebruik de naam van je Tinder-match in je bericht

Wetenschappers hebben ontdekt dat als mensen hun naam horen dat hun brein letterlijk oplicht. Verwerk daarom de naam van je match in het bericht. Het kost niet veel moeite om In plaats van ‘Hoi. Hoe gaat het’ na Hoi de naam van je match in te vullen.

Stap 5: Wees geletterd: controleer je bericht op spelfouten en slecht taalgebruik.

Je eerste bericht is meteen de eerste indruk die je achterlaat. Een tekst vol met spelfouten en warrig of slecht taalgebruik kan echt een afknapper zijn. Een tekst vol met fouten en afkortingen geeft de indruk dat de schrijver lui is of geen zin had om erg veel tijd aan het bericht te besteden. Bovendien heeft elke  smartphone spellingscontrole, dus je hebt geen excuus om niet je tekst te checken.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Tinder artikelen