Tinder

Wat is Tinder?

Home Tinder Wat is Tinder?

Wat is Tinder?

Tinder is een locatiegebaseerde mobiele app voor sociale netwerken.
In september 2012 werd de app gelanceerd in de VS en werd al snel populair. Het is een van de meest populaire dating-apps vanwege zijn eenvoud en omdat het geen langdurig registratieproces vereist.
Tinder is een gratis mobiele dating-app die je koppelt aan singles in jouw omgeving. Tinder lijkt erg op een datingsite, maar het is geen website, het is echt alleen een app. Het voordeel is dat het veel eenvoudiger werkt dan een datingsite, en dat je binnen een paar minuten al kunt beginnen, zonder enige kosten. Ook is de doelgroep van Tinder veel breder en jonger. Tinder wordt ook veel gebruikt door vrouwen die zich anders niet zouden aanmelden op een datingsite. et kan worden gedownload op iOS- en Android-apparaten. De gebruikers kunnen berichten, foto’s, video’s naar elkaar sturen. Het is een locatiegebaseerd sociaal netwerk, wat betekent dat de gebruikers van de app andere mensen zien op basis van hun locatie.

De werking van Tinder

Gebruikers vegen naar links of rechts om de profielen respectievelijk leuk te vinden of te weigeren. Als twee gebruikers elkaar leuk vinden, worden ze een match en kunnen ze binnen de app chatten. Gebruikers kunnen hun Facebook-account delen met Tinder als ze willen dat het vrienden van dat sociale-mediaplatform vindt. De vragen die bij veel mensen opkomen die sinds kort deze datingapp zijn gaan gebruiken zijn: hoe werkt Tinder? Waar vind ik overeenkomsten? Wat is het beleid van Tinder? De antwoorden kan je op deze pagina vinden.

Wat maakt Tinder zo bijzonder?

Er zijn twee redenen waardoor Tinder zo’n succes heeft. De eerste reden is dat de app je koppelt aan andere singles bij jou in de buurt. Je hoeft dus niet stad en land af te reizen om te gaan daten met je match. Maar wat echt iconisch is van de Tinder app is de ‘veeg naar rechts als je hem of haar leuk vindt, en veeg naar links als je dat niet het geval is’. Het swipen is sindsdien door talloze concurrenten gekopieerd.

Hoe werkt Tinder?

Maar hoe werkt Tinder nu precies? Wij hebben een uitgebreide handleiding online staan. Klik op de link hieronder.

Lees verder: Hoe werkt Tinder

Geschiedenis Tinder

Tinder is gebouwd door Sean Rad en Jonathan Badeen, die hun bedrijf oprichtten in Los Angeles, Californië. Oorspronkelijk heette het “Tinder Social”, het idee ontstond toen ze een manier wilden creëren waarop mensen elkaar konden ontmoeten die niet al te veel leek op hoe je vrienden zou ontmoeten in een bar.
Beiden hadden het uitgemaakt met hun vriendinnen en waren op dat moment op zoek naar nieuwe relaties en waren het gebruik van “oude::+ manieren zoals uitgaan naar bars of clubs beu. Ze geloofden dat als ze van tevoren konden bedenken wat voor soort persoon ze wilden ontmoeten, het veel zou opleveren

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Tinder artikelen