Twitter

Hoe een Twitter account verwijderen

Home Twitter Hoe een Twitter account verwijderen

Sommige mensen vinden Twitter helemaal het einde, anderen zijn tot de conclusie gekomen dat het een helse slangenkuil is die wordt bevolkt door trollen en spambots. Als je helemaal klaar bent met Twitter of even een break wilt kun je hieronder lezen hoe je je account kunt deactiveren.

Redenen om je Twitter account te verwijderen.

Terwijl meer persoonlijke sociale media netwerken zoals Facebook je in staat stellen contact te maken met mensen die je kent, doet Twitter bijna het tegenovergestelde: iedereen kan overal met elkaar praten, meningen uiten en debatteren. Dat is enerzijds fantastisch, maar het kan ook uitputtend zijn, vooral als je betrokken raakt bij controversiële onderwerpen en online discussies over politiek. Veel mensen vinden Twitter verslavend en moeilijk om weg van te blijven. Als dit het geval is, kun je overwegen om je account te verwijderen en even wat rust te creëren.

Wat je moet doen voordat je je Twitter account verwijdert

Zoals bij elke beslissing, is het de moeite waard om na te denken of je je Twitter account echt wilt verwijderen, in plaats van dat je dit meteen doet. Voordat je het account verwijdert zijn er ook een aantal dingen die verstandig zijn om te doen.

  •     Bedenk met wie je op Twitter praat en of je andere contactgegevens van ze hebt als je met ze in contact wilt blijven. Als je contact wilt houden is het een goed idee om een ​​andere vorm van communicatie tot stand te brengen voordat je Twitter verwijdert.
  •     Vraag jezelf af wat voor waarvoor je Twitter gebruikt. Als je ervan afhankelijk bent voor bijvoorbeeld het nieuws, dan moet je dat in de toekomst ergens anders vandaan halen.
  •     Overweeg om een ​​zelfopgelegde pauze in te lassen om te beslissen of je het account echt wilt verwijderen. Dit werkt natuurlijk alleen als je ook de wilskracht voor hebt om ervan af te blijven, maar het is de moeite waard om erover na te denken.
  •     Controleer wat je wilt bewaren van de teksten, foto’s of video’s die op Twitter staan. Maak hiervan een back-up op je computer.

Hoe kun je je Twitter account verwijderen?

Als je eenmaal een beslissing hebt genomen, moet je een aantal stappen doorlopen om je Twitter-account te verwijderen. Let wel op dat Twitter geen tijdelijke verwijdering aanbiedt, zoals veel andere sociale-mediasites, maar werkt in plaats daarvan met een respijtperiode. Als je inlogt binnen 30 dagen nadat je hebt gevraagd je account te verwijderen, wordt het account opnieuw geactiveerd. Wacht je langer dan 30 dagen dan is het account definitief verdwenen.

4 stappen om Twitter te verwijderen

  1.     Open Twitter in een webbrowser en log in. Je kunt je Twitter-account niet verwijderen in de Twitter-app. Je moet dit via een browser doen.
  2.     Klik op uw profielafbeelding en klik op ‘meer”
  3.     Klik vervolgens op de knop ‘Instellingen’ om naar de instellingenpagina te gaan of kies rechstreeks voor ‘Instellingen en privacy’
  4.     Selecteer ‘Instellingen en privacy’ en klik vervolgens op ‘Mijn account deactiveren’.
  5.     Klik op ‘@gebruikersnaam deactiveren’ en voer vervolgens je Twitter-wachtwoord opnieuw in. Hierdoor kan Twitter verifieren dat jij het bent, wat voorkomt dat je account wordt verwijderd als een grap of als een ongeluk.
Twitter account verwijderen

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is wachten tot de 30 dagen verstreken zijn en dan is je account definitief verwijderd.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Twitter artikelen