Twitter

Hoe werkt Twitter?

Home Twitter Hoe werkt Twitter?

Hoe werkt Twitter? Het antwoord op deze vraag krijg je hier. Iedereen heeft wel eens het kenmerkende blauwe vogeltje gezien, het symbool van Twitter. Maar wat je nu allemaal precies met Twitter kunt is niet voor iedereen duidelijk. Je kunt namelijk veel meer dan alleen Tweets versturen. Het social media platform biedt een scala aan mogelijkheden. Op deze pagina geven wij je een antwoord op de vraag hoe Twitter precies werkt. Bijvoorbeeld: Hoe werkt Twitter? Wat is Twitter en hoe werkt het? Hoe Twitter je? Hoe gebruik ik Twitter? Het zijn zomaar een aantal vragen over het gebruik en de werking van Twitter waar wij je een antwoord op geven.

Wat is Twitter?

Overal zijn mensen aan het Twitteren. Maar wat is Twitter of Twitteren eigenlijk? Twitter is een gratis sociaal netwerk die de manier waar je op een razendsnelle manier met elkaar kunt communiceren.

Lees verder: Wat is Twitter?

Twitteraccount aanmaken

Stap 1 is het aanmaken van een Twitteraccount. Voordat je met Twitter kut beginnen, heb je een account nodig. Hoe je een Twitteraccount aanmaakt lees je in de onderstaande link.

Lees verder: Twitteraccount aanmaken

Wat zijn hashtags op Twitter?

Weet je al wat hastags (#) zijn op Twitter? Ook wel: hekkie genoemd. Nee? Wij vertellen je graag wat hashtags op Twitter zijn en wat je er allemaal mee kunt. Als je dus meer wilt weten over de hashtags, doe je er goed aan om dit artikel te lezen.

Lees verder: Wat zijn hashtags?

Twitteraccount verwijderen

Het kan natuurlijk gebeuren dat je Twitter zat bent. Dan wil je weten hoe je jouw Twitteraccount kunt verwijderen. Wij hebben een handige uitleg voor je geschreven hoe je binnen enkele stappen jouw Twitteraccount verwijderd.

Lees verder: Twitteraccount verwijderen

Hoe post je een tweet?

Een tweets kan uit maximaal 140 bestaan. Als je iets wilt posten, klik dan op het tekstvak met de tekst “Wat gebeurt er?”. Daar kun je typen wat je wilt tweeten of klik op de Tweet-knop in de navigatiebalk om je tweet uit te typen. Je kunt naast de tekst ook nog maximaal 4 foto’s, een GIF of een video in je Tweet opnemen. Als je klaar bent, druk je op “Tweet”. Je ziet meteen de tweet in je tijdlijn verschijnen.

Twitteraars volgen

Om specifieke mensen te volgen, typt je hun naam in het zoekvak. Als je op hun naam klikt, word je naar hun profiel geleid. Daar klik je op de knop aan de rechterkant “Volgen” om ze te volgen. Dit betekent dat alle tweets die ze plaatsen op je homepage ziet verschijnen.

Het Twitter-jargon

Twitter heeft enkele kenmerkende elementen waar je mee vertrouwd moet raken:

Hashtags

Hashtags zijn die dingen die beginnen met dit symbool: #. Een hashtag is feitelijk een zoekwoord. Als je bijvoorbeeld iets tweet over reizen dan kun je #reizen toevoegen aan je bericht. Iedereen die op zoek is naar tweets over reizen zal zo jouw tweet tegenkomen.

Retweets

Als iemand iets heeft gepost wat je bijzonder of leuk vindt kun je het als ‘Favoriet’ aanduiden, maar je kunt het ook retweeten. Door het te retweeten komt het bericht ook op jouw tijdlijn te staan. Je kunt tweets eenvoudig retweeten door op de knop onder de tekst te klikken.

Vermelding

Als iemand met je praat op Twitter, of over je praat, heet dat een vermelding. Als je een vermelding gebruikt typ je eerst het @ symbool gevolgd door de Twitternaam van degene die je wilt vermelden, bijvoorbeeld @janjanssen.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Twitter artikelen