Twitter is ongetwijfeld een van de meest populaire sociale mediaplatforms, met 100 miljoen dagelijkse actieve gebruikers en 500 miljoen tweets die dagelijks worden verzonden. Twitter kan worden gebruikt om nieuws te ontvangen, bekende beroemdheden te volgen of in contact te blijven met oude middelbare schoolvrienden.

Maar ermee beginnen kan intimiderend zijn. Gelukkig is Twitter ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. In dit artikel bespreken we hoe je vandaag nog kunt gaan beginnen met Twitteren.

Twitter account aanmaken

Een Twitter account aanmaken

Hieronder leggen we je in een aantal stappen uit hoe je een Twitteraccount opzet.

  1. Je gaat naar twitter.com en klinkt op de blauwe button met ‘Aanmelden’.
  2. Dan opent zich een venster waarin je je kunt aanmelden. Je kiest vervolgens een gebruikersnaam. Dit hoeft niet je eigen naam te zijn. Je Twitterpagina wordt dan http://twitter.com/’jouw naam hier’.
  3. Je wordt gevraagd je telefoonnummer of e-mailadres in te voeren voor de verificatie. Je ontvangt een sms of email met een verificatiecode.
  4. Na de verificatie kun je een wachtwoord aanmaken.
  5. Nu kun je interesses selecteren. Blader door de lijst met onderwerpen en klik op elk onderwerp waarin je geïnteresseerd bent.
  6. Selecteer mensen om te volgen. Vink het vakje aan naast elk aanbevolen account dat je wilt volgen.
  7. Bevestig je e-mailadres. Als je een e-mailadres hebt gebruikt om je Twitter-account in te stellen, moet je dit op dit punt bevestigen.

Je bent nu klaar om te gaan Twitteren.

Next step: Hoe je gebruik je hashtags

 

Wat je misschien ook interessant vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.