Twitter

Twitter beperkt dagelijkse toegang tot tweets voor gebruikers

Home Twitter Twitter beperkt dagelijkse toegang tot tweets voor gebruikers

Twitter heeft een restrictie ingevoerd op het aantal tweets dat gebruikers dagelijks kunnen bekijken. CEO Elon Musk beweert dat deze beperking noodzakelijk is voor een efficiënte werking van het platform en dat het gaat om een “voorlopige noodzakelijke stap”.

Scraping

Musk legt uit dat ‘scraping‘ ofwel het oogsten van data een aanzienlijk probleem is voor Twitter. Bedrijven zetten software in om op geautomatiseerde wijze data te verzamelen van Twitter om modellen voor kunstmatige intelligentie te ontwikkelen. Dit kan volgens de CEO resulteren in een tragere of minder betrouwbare werking van Twitter.

Vanaf nu geldt er een limiet van 10.000 berichten per dag voor gebruikers met geverifieerde accounts (met een blauw vinkje). Voor nieuw gecreëerde accounts zonder verificatie is de limiet gezet op 500 berichten, terwijl lang bestaande accounts zonder verificatie toegang hebben tot 800 berichten per dag.

Limieten

Eerder op de dag suggereerde Musk nog dat de limieten respectievelijk 6000, 600 en 300 berichten waren en dat hij deze cijfers op korte termijn zou opschroeven naar 8000, 800 en 400.

Deze maatregel volgt op eerdere stappen die Musk aankondigde. Hij gaf aan dat tweets voortaan enkel zichtbaar zouden zijn voor ingelogde gebruikers. Dit is een andere tijdelijke maatregel die genomen wordt vanwege honderden organisaties die op agressieve wijze data van Twitter verzamelen, volgens Musk. Door de toegang te beperken, verwacht hij dat geautomatiseerde accounts minder frequent Twitter zullen bezoeken.

Vandaag ervoeren duizenden gebruikers in verschillende landen, waaronder Nederland, problemen met inloggen of een langzamere toegang tot het platform. Of dit gerelateerd is aan de maatregelen tegen data scraping is nog niet bevestigd.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Twitter artikelen