Uncategorized

China pakt voedselverspilling in challenges aan

Home Uncategorized China pakt voedselverspilling in challenges aan

China’s grootste korte-video- en sociale mediaplatforms geven gezamelijk aan dat ze gebruikers die veel aan voedselverspilling doen in hun video’s zullen gaan straffen en hard optreden tegen de zogenaamde “big stomach kings”. Ook de regering dringt aan om te letten op de voedselverspilling midden in de huidige pandemie. Ook in Nederland zijn er verschillende challenges geweest waarbij sprake van voedselverspilling zou kunnen zijn.

President Xi Jinping noemde voedselverspilling deze week “beschamend”, omdat China ook probeert een groeiende trend te beteugelen onder internetberoemdheden die de afgelopen jaren hordes fans hebben gewonnen door in korte tijd grote hoeveelheden voedsel te eten op video.

Het korte videoplatform Douyin, de Chinese versie van TikTok die eigendom is van ByteDance, zei dat gebruikers die zoeken naar zoekacties zoals “eating broadcast” of “big stomach kings” nu suggesties zouden krijgen om hen aan te sporen “reject waste and eat reasonably”.

“Met betrekking tot acties die voedsel verspillen, zal het platform, eenmaal ontdekt, op het eerste moment straffen opleggen in overeenstemming met de ernst van de overtredingen”, zei Douyin in een verklaring zonder te specificeren. “We roepen gebruikers op normaal met voedsel om te gaan.”

China zei in mei dat het een reactieplan zou opstellen om de voedselzekerheid in 2020 te waarborgen, omdat het zich zorgen maakte over de verstoringen van de toeleveringsketens van de landbouw door de wereldwijde pandemie.

Xi zei dinsdag in een toespraak van staatsmedia dat de hoeveelheid voedsel die in China werd verspild “schokkend” was en drong er bij het land op aan om een ​​gevoel van crisis over voedselzekerheid te behouden, wat veel lokale overheden ertoe aanzette om gerelateerde campagnes en restaurants te lanceren. om sancties op buffetverspilling te verhogen.

Met name livestreamers van ‘Big Mage King’ werden woensdag door een programma van de staatsomroep CCTV uitgeroepen als bemoedigende verspilling. De trend van beroemdheden, vaak met slanke figuren, die volgens lokale media al snel grote hoeveelheden voedsel aten, begon in Japan en Zuid-Korea.

Een ander kort videoplatform, Kuaishou, zei donderdag dat het alle live-uitzendingen zou sluiten of accounts zou verbieden als zou blijken dat gebruikers het eten van grote hoeveelheden promoten of het braken aanmoedigen om meer te eten.

China’s populaire Twitter-achtige Weibo-platform zei in een aparte verklaring dat het video’s met vergelijkbare inhoud zou beperken en spoorde eetbloggers aan om een ​​”correct” concept van consumptie te promoten.

“We roepen gebruikers op om niet te veel te eten tijdens het maken van video’s”, zei Kuaishou.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Uncategorized artikelen