Uncategorized

TikTok stopt met stiekem kopiëren klembord iOS-gebruikers

Home Uncategorized TikTok stopt met stiekem kopiëren klembord iOS-gebruikers

De populaire socialmedia-app TikTok belooft dat het niet meer stiekem de informatie zal uitlezen op het klembord van iOS-gebruikers staat.

Gebruikers welke de bètaversie van iOS 14 geinstalleerd hebben op hun iOS device, ontdekten deze week dat TikTok continu het klembord uitleest. iOS 14 bevat nieuwe privacyfuncties en geeft een melding aan de gebruiker elke keer dat een app het klembord uitleest.

Een app kan dan zien welke tekst gebruikers hebben gekopieerd, ook als dat gevoelige data zoals een wachtwoord is. In het geval van TikTok gaf iOS 14 de melding continu: de app hield onophoudelijk het klembord van gebruikers in de gaten.

Functie wordt verwijderd

TikTok heeft aan The Telegraph aangegeven dat er van spioneren van hun gebruikers geen sprake is, en dat de gegevens op het klembord niet verzameld worden. TikTok leest het klembord uit om “herhaaldelijk spamgedrag” te detecteren, bijvoorbeeld wanneer gebruikers continu dezelfde tekst onder een video proberen te plaatsen.

De functie wordt met de eerstvolgende iOS-update uit de app van TikTok verwijderd, de update is al bij Apple ingediend.

Meer apps doen dit

TikTok is niet de enige app die continu het iOS-klembord bekijkt. Ook AccuWeather, Overstock, AliExpress, Call of Duty Mobile, Patreon en Google News doen het volgens The Telegraph. Het is niet duidelijk waarom die apps het doen.

iOS 14 verschijnt dit najaar. Ontwikkelaars kunnen sinds maandag een eerste testversie installeren, in juli volgt een publieke bèta die door iedereen geïnstalleerd kan worden.

Voor een uitgebreidere uitleg, bekijk dan onze TikTok privacy pagina waar we precies uitleggen hoe het zit.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Uncategorized artikelen