Uncategorized

Twitter zou TikTok kunnen kopen om een verbod in de US af te wenden

Home Uncategorized Twitter zou TikTok kunnen kopen om een verbod in de US af te wenden

Twitter zou TikTok kunnen kopen nadat Jack Dorsey, eigenaar van Twitter, interesse heeft getoond in de app. TikTok is al in gesprek met Microsoft over een mogelijke fusie. De overname is een poging om te voorkomen dat de app zomaar wordt verboden vanwege de banden met China. Twitter kocht eerder een vergelijkbare app, Vine, waarmee gebruikers ook korte videoclips konden maken die regelmatig populair werden op de rest van internet. Vine werd gesloten nadat het was gekocht.

De geruchten over een nieuwe overname komen nadat de Amerikaanse president Donald Trump plannen had aangekondigd om TikTok te verbieden vanwege bezorgdheid over de veiligheid, tenzij het wordt gekocht van de Chinese eigenaren.

Volgens een bericht in The Wall Street Journal is Twitter nu ook naar voren gekomen als mogelijke koper voor het platform. Het zei dat de bedrijven voorbereidende gesprekken hebben gevoerd over een mogelijke samenwerking, maar het blijft onduidelijk of een deal zal worden nagestreefd. Een Twitter-woordvoerder weigerde commentaar te geven op de kwestie.

Vorige week kondigde Trump aan dat een Amerikaans verbod op TikTok op 15 september zou ingaan, tenzij Microsoft of “iemand anders” het zou kopen. Dat volgde op de bevestiging van Microsoft dat het in gesprek was met TikTok’s Chinese moederbedrijf ByteDance over een mogelijke overname van zijn Amerikaanse bedrijf na een gesprek tussen Microsoft-baas Satya Nadella en de heer Trump. Ambtenaren in de VS hebben hun bezorgdheid geuit over het feit dat apps zoals TikTok links hebben naar de Chinese Communistische Partij en dat gebruikersgegevens die door de platforms worden verzameld, toegankelijk zijn voor de Chinese staat. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft “Chinese softwarebedrijven die zaken doen in de Verenigde Staten”, zoals TikTok en WeChat, beschreven als “gegevens rechtstreeks aan de Chinese regering doorgeven”.

TikTok heeft de aantijgingen herhaaldelijk ontkend en staat erop dat China geen toegang heeft tot persoonlijke gegevens en dat het geen banden heeft met de Communistische Partij. Na de aankondiging van Trump vorige week zei het bedrijf “geschokt” te zijn door het besluit. “We hebben duidelijk gemaakt dat TikTok nooit gebruikersgegevens heeft gedeeld met de Chinese regering, noch inhoud heeft gecensureerd op haar verzoek”, aldus de app in een verklaring.

TikTok heeft ook gezegd dat het “de mogelijkheid bekijkt” om zijn hoofdkantoor buiten de Verenigde Staten te vestigen, na berichten vorige week dat het VK overweegt als mogelijke locatie voor de site.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Uncategorized artikelen