Vinted

Hoe werkt Vinted?

Home Vinted Hoe werkt Vinted?

Hoe werkt Vinted precies? Wij leggen het je uit op deze pagina. Lees deze handleiding over Vinted door en je weet precies hoe Vinted werkt, hoe je producten kunt kopen of hoe je zelf verkoper kunt worden op Vinted! Wij geven je een antwoord op prangende vragen over Vinted als: Vinted, hoe werkt het? Hoe kan ik een account aanmaken? Hoe werkt ruilen?
Als jij wilt weten hoe Vinted werkt, dan doe je er goed aan om deze pagina door te nemen en door te klikken naar de specifieke links per onderdeel van Vinted. Daarmee kom je er precies achter hoe Vinted werkt.

Tweedehands spullen kopen en verkopen via Vinted

Er gaat niets boven online shoppen. En helemaal als het niet zoveel kost. Je kunt tegenwoordig online heel veel leuke tweedehands producten vinden zodat je iets nieuws kunt kopen zonder meteen platzak te zijn. Dankzij online marktplaatsen zoals Marktplaats en nu ook Vinted kunnen kopers en verkopers elkaar ontmoeten en gemakkelijk online zaken doen. Misschien lijkt het je wel leuk om ook tweedehands spullen te verhandelen of te ruilen, maar weet je niet goed wat Vinted eigenlijk is. Lees dan eerst dit artikel.

Wat is Vinted?

Vinted.com is een online marktplaats waar mensen elkaar ontmoeten om tweedehands artikelen zoals kleding, speelgoed en accessoires te kopen, verkopen en ruilen. Je kunt Vinted gebruiken als mobiele app of via een desktop computer. Dit platform geeft je de kans om je garderobe, garage of zolder op te ruimen en er ook nog wat geld te mee te verdienen. Gebruikers kunnen toegang krijgen tot een breed scala aan kleding, schoenen en accessoires van zowel gevestigde als opkomende ontwerpers. De eenvoudige Vinted-interface maakt het gebruikers gemakkelijk om door de items te bladeren en precies te vinden wat ze zoeken. Gebruikers kunnen een item dat ze niet meer nodig hebben of willen op de website plaatsen en een aanbieding ontvangen van iemand die geïnteresseerd is om het te kopen. Ze kunnen ook hun eigen items op Vinted verkopen door een winkel of vermelding op te zetten waar ze wonen.

Lees ook: Wat is Vinted

Waarom zou je Vinted gebruiken?

Vinted is een gratis platform. Het kost je dus niets om je in te schrijven en te beginnen het ruilen. Het leuke van Vinted is dat je artikelen kunt vinden die je nergens in de winkel kunt kopen. Bovendien is het ook duurzaam. Door tweedehands kleding te kopen draag je niet bij aan de groeiende afvalberg en de fast fashion industrie.

Een ander leuk aspect van Vinted is dat je er ook contacten leggen met andere gebruikers die dezelfde interesses hebben. Het enige nadeel is dat je een PayPal-rekening moet hebben om transacties te kunnen doen.

Hoe moet je beginnen met Vinted?

Heb je net Vinted ontdekt en lijkt het je leuk om ook tweedehands kleding te ruilen? Hieronder lees je hoe je je kunt aanmelden en beginnen met Vinted.

Hoe meld je jezelf aan bij Vinted? 

Aanmelden bij Vinted is gratis. Je hebt de mogelijkheid om je te registreren via de mobiele app-versie of via de computer. Bij een mobiele registraties moet je eerst de Vinted-app downloaden en installeren op een compatibele smartphone voordat je jezelf kunt aanmelden.

Een Vinted profiel aanmaken

Voordat je met Vinted aan de slag kunt, moet je een profiel aanmaken. Dat is heel eenvoudig:

  • Download de app
  • Registreer jezelf en maak een account aan
  • Inloggen
  • Je kunt nu aan de slag

Je kunt overigens ook via de website van Vinted producten bekijken of verkopen.

Deelnemen aan Vinted

Je kunt heel eenvoudig een Vinted-account aanmaken met je Facebook ID of Google account. Vinted gebruikt een beveiligd tweeweg verificatie systeem om de identiteit van elk nieuw lid dat zich bij het platform aansluit te verifiëren. Je moet daarom een telefoonnummer invoeren voor een sms-bevestiging om het registratieproces te voltooien. Deze beveiligingsfunctie zorgt ervoor dat oplichters op afstand worden gehouden.

Kopen op Vinted

Het is vrij eenvoudig om een ​​item op Vinted te kopen. Nadat je je hebt heeft aangemeld kun je gaan zoeken naar het item dat je nodig hebt. Je kunt zoeken op categorieën zoals Dameskleding en Herenkleding, op trefwoord en je kunt een notificatie instellen voor een bepaald merk. Als het item dat je zoekt beschikbaar is, hoeft je het alleen maar toe te voegen aan je winkelwagen.

Nadat je een artikel hebt gekocht, heeft de verkoper tot 5 dagen de tijd om het artikel naar jou te verzenden. U kunt altijd tracking informatie opvragen binnen twee dagen na aankoop van het artikel. Bovendien kun je om terugbetaling verzoeken als het artikel niet voldoet aan de beschrijving van de verkoper, beschadigd is of als je niet precies heeft gekregen wat je hebt gekocht.

Verkopen op Vinted

Als je op Vinted wilt verkopen, hoef je alleen maar in te loggen op je Vinted-verkopersaccount, een categorie te kiezen van het item dat je wilt verkopen, foto’s van het item te maken, een beschrijving en prijs toe te voegen en het vervolgens te posten.

Verkopen is gratis, Vinted brengt alleen een klein bedrag aan ‘servicekosten’ in rekening wanneer ze je uitbetalen. De koper betaalt de verzendkosten. Het enige dat je hoeft te doen is het verzendlabel uploaden.

Lees verder: Hoe kun je geld verdienen op Vinted

Door artikelen browsen en producten kopen

Nu je een Vinted account hebt, kun je door artikelen heen browser. Heb je iets interessant gezien? Dan kun je kiezen voor ‘bericht sturen’. Je kunt nu in het gesprek een bod doen of het artikel direct kopen. Je kiest dan voor ‘Koop nu’. Nu kan je het artikel afrekenen. Vervolgens zal het door jou bestelde artikel op het opgeven adres bezorgd worden.

Zelf verkopen op Vinted

Je kunt ook zelf verkoper worden op Vinted. Je kunt een gratis account aanmaken en je producten aanbieden. Hoe gaat het verkopen op Vinted in zijn werk?

  • Download de app
  • Maak foto’s en plaats deze bij je product
  • Voeg een omschrijving toe
  • Bepaal je prijs

Heeft iemand je artikel gekocht of ben je een deal overeengekomen? Stuur dan het artikel binnen 5 dagen naar de koper toe. De verzendkosten worden betaald door de kopen. Zodra de koper ontvangst van het artikel heeft bevestigd, ontvang jij het geld.

Hoe werkt betalen Vinted / Portomonnee

Om te betalen op Vinted, werkt de app met een Vinted Portomonnee. Dit is een speciale portemonnee die Vinted in het leven heeft geroepen om de betalingen op veilige en efficiënte manier te laten verlopen. Wij vertellen je er alles over in de onderstaande link:

Lees verder: Hoe werkt betalen op Vinted?

Vinted account verwijderen

Wil je weten hoe je een Vinted account kunt verwijderen. Wij hebben een korte handleiding geschreven over hoe jij jouw Vinted account voorgoed kunt verwijderen.

Lees verder: Vinted account verwijderen

Vinted app gebruiken

Vinted is een platform dat mensen die hun kleding willen verkopen in contact brengt met kopers. Verkopers kunnen hun kleding gratis aanbieden in de Vinted-app en kopers kunnen er doorheen bladeren, kleding kopen en een afhaal- of bezorgservice regelen.
Met de Vinted-app kun je je kleding verkopen en nieuwe kleding kopen van andere verkopers, allemaal op één plek. Je kunt ook een ophaal- of bezorgservice plannen bij je favoriete lokale winkel! Hieronder lees je hoe je de Vinted app kunt downloaden.

Vinted app downloaden

De vinted-app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store, en er zijn ook in-app-aankopen beschikbaar. Wil je de Vinted app downloaden? Volg dan de onderstaande stappen:

– Ga naar je App store
– Zoek op ‘Vinted’
– Klik op ‘downloaden’, veelal zal de app vanzelf geïnstalleerd worden

Je hebt nu de Vinted app op je telefoon staan.

Uitleg Vinted

Heb je Vinted uitleg nodig? Dan zit je hier goed! Vinted is een marktplaats voor het kopen en verkopen van vintage mode-outfits. Het geeft de kopers de mogelijkheid om hun persoonlijke stijl te laten zien en helpt hen ook om op een betaalbare manier te winkelen, omdat ze vintage kleding van hoge kwaliteit kunnen vinden voor een lagere prijs dan wanneer ze gloednieuwe kleding kopen.
Vinted is opgericht door drie ontwerpers die een platform wilden waar ze tweedehands kleding konden kopen waarmee ze hun eigen ontwerpen konden maken. Ze waren geïnspireerd door Etsy, maar dit was gewoon te duur voor hen en ze hadden een meer betaalbare optie nodig.
De website biedt twee opties – meld je aan als verkoper of als koper – waarmee je de inhoud van je kast kunt vermelden en alles kunt verkopen of door items in de uitverkoop kunt bladeren met verschillende categorieën, zoals trending, huidig seizoen of tijdloze trends.

Geschiedenis Vinted

De oprichters van Vinted, allemaal veteranen van de mode-industrie, hebben oog gehad voor het spotten van veel voor zichzelf en gaan nu hun expertise delen met anderen.
Ze begonnen Vinted in 2013 omdat ze het voor mensen gemakkelijker wilden maken om vintage te kopen en verkopen. De site is opgericht door drie vrienden die ontdekten dat de meeste van hun vrienden soortgelijke problemen hadden bij het zoeken naar vintage kleding en andere accessoires. Ze besloten een website te maken waar mensen gemakkelijk hun oude kleding, schoenen en tassen konden verkopen.

Vinted uitgelegd

Nu weet je precies hoe Vinted werkt. Wil je meer weten of heb je een specifieke vraag over hoe Vinted werkt? Plaats deze dan in de comments onderaan deze pagina. Samen helpen we elkaar verder!

 

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Vinted artikelen