Vinted

Wat is Vinted?

Home Vinted Wat is Vinted?

Vinted.com is een online marktplaats waar mensen elkaar ontmoeten om tweedehands artikelen zoals kleding, speelgoed en accessoires te kopen, verkopen en ruilen. Je kunt Vinted gebruiken als mobiele app of via een desktop computer. Dit platform geeft je de kans om je garderobe, garage of zolder op te ruimen en er ook nog wat geld te mee te verdienen.

Vinted is dus een app (en website) waarbij je artikelen kunt verkopen. Oorspronkelijk kon je hier tweedehands kleding verkopen, maar het aanbod is inmiddels uitgebreid.

Het gaat dan om de onderstaande artikelen:

  • Kleding
  • Cosmetica en schoonheidsproducten
  • Kinderspeelgoed
  • Technische accessoires (zoals telefoonhoesjes)

Vinted is dus eigenlijk een soort Marktplaats, wat zich in eerste instantie heeft gericht op kleding.

Hoe is Vinted ontstaan?

Vinted is in 2008 opgericht door Milda Mitkute ​​en Justas Janauskas. Milda Mitkute had een dilemma. Ze vond dat ze te veel kleding had en ze wilde het niet weggooien of opslaan. Dus begon ze een bedrijf. Vinted is gebaseerd op het idee dat het weggooien van goede kleding of andere items verkeerd is. Daarom lanceerden Milda Mitkute en Justas Janauskas een platform waar vrouwen hun kleding konden ruilen. In 2010 was het platform al zo gegroeid dat Vinted de sprong waagde om wereldwijd te gaan, en de app werd gelanceerd in de Verenigde Staten en de meeste delen van Europa. Momenteel heeft Vinted zijn hoofdkantoor in Vilnius, Litouwen.

Hoe werkt Vinted?

Als je kleding of andere artikelen in huis hebt die je niet nodig heeft, kunt je deze via Vinted verkopen. En je kunt ook van alles kopen via de Vinted app. Het enige dat je hoeft te doen om hiermee te beginnen, is je registreren via de mobiele app of een browser. Als je klaar bent met de registratie kun je gaan beginnen met items te kopen of verkopen.

Lees verder: Hoe werkt Vinted?

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Vinted artikelen