Whatsapp is bezig met het testen van een nieuwe whatsapp versie. In de laatste test versie (ook wel beta genoemd) kun je Whatsapp Web gebruiken op je computer zonder dat de je telefoon een actieve internet verbinding heeft. Daarnaast werken ze aan een functie dat je Whatsapp Web op meerdere apparaten gelijk kunt gebruiken.

Het bedrijf werkt aan het mogelijk te maken om het op maximaal vier apparaten tegelijk te gebruiken, meldt WABetaInfo. De bètaversie is nog niet door iedereen te testen of te gebruiken, maar de website heeft al wel een paar screenshots van de meldingen die WhatsApp aan gebruikers gaat geven.

Hoe de functie precies werkt is nog niet helemaal duidelijk. De chats in WhatsApp zijn versleuteld, waardoor alleen de telefoon ze in principe kan ontsleutelen. Dat is tot nu toe ook de reden geweest waarom de telefoon een actieve internet verbinding nodig heeft. Deze maakt op die manier de chats zichtbaar op andere apparaten.


Whatsapp update

© WABetaInfo

In toekomstige versies lijken ze ook al te werken aan de mogelijkheid om via WhatsApp Web of vanuit WhatsApp Desktop chats (tijdelijk) te dempen of helemaal te verwijderen. Iets wat nu alleen op de telefoon zelf werkt. Wanneer deze functies aan de echte versie toegevoegd gaat worden is nog niet bekend.

Vond je dit handige informatie? Deel deze pagina via social media:

Heb jij nog meer tips voor andere bezoekers? Laat ze hieronder achter in de comments 👇


Wat je misschien ook interessant vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.