WhatsApp

Hoe kun je WhatsApp berichten verwijderen?

Home WhatsApp Hoe kun je WhatsApp berichten verwijderen?

Soms is het nodig om van telefoon wisselen of je telefoon te resetten zonder dat je je chatgeschiedenis wil verliezen. Maar op andere momenten wil je misschien juist wel WhatsApp berichten verwijderen. Hoe je chats verwijdert zodat ze bijvoorbeeld geen ruimte meer innemen op je telefoon, lees je hier.

WhatsApp berichten bewaren en verwijderen

In WhatsApp kun je chats archiveren, chats verwijderen en een back-up maken van berichten en andere media wanneer je maar wilt. Dat betekent dat je je zich geen zorgen hoeft te maken dat je iets verliest wat je had willen bewaren, als je van telefoon verandert of als er iets vervelends met uw telefoon gebeurt.

Je kunt ook op elk gewenst moment berichten en andere media verwijderen. Maar als je dat doet ben je alles kwijt. Zorg er daarom voor dat je een back-up maakt van alles wat je wilt bewaren voordat je op de verwijder knop drukt.

Verwijder verzonden berichten in WhatsApp

Het overkomt de meesten van ons, soms sturen we een bericht op WhatsApp maar dan denken we meteen of het wel zo handig was om zo’n bericht te verzenden. Gelukkig kun je met de functie “Verwijderen voor iedereen” in WhatsApp jezelf uit deze situatie redden. Met deze functie kun je berichten in WhatsApp verwijderen, zelfs nadat ze zijn verzonden.

Deze functie is ook handig als je een bericht naar de verkeerde chat stuurt, een enigszins persoonlijk bericht plaatst in een groepschat of als je fouten in een verzonden WhatsApp-bericht wilt corrigeren.

Bericht verwijderen whatsapp
Bericht verwijderen via Web WhatsApp

Hoe verwijder je verzonden berichten in Whatsapp?

WhatsApp heeft geen zelfvernietiging optie. Veel berichten-apps zoals Telegram, Line, Snapchat bieden een zelfvernietigende berichten optie. WhatsApp heeft deze functie echter niet. Je kunt wel op een andere manier handmatig berichten verwijderen. Volgens WhatsApp werkt deze functie alleen als je de stappen om verzonden berichten te verwijderen binnen 7 minuten na verzending uitvoert. Wanneer het verzonden bericht succesvol is verwijderd, krijg je in plaats van het oorspronkelijk verzonden bericht “Dit bericht is verwijderd” te zien in de chats van de ontvanger. Nadat de eerste 7 minuten zijn verstreken is er geen enkele manier meer om verzonden WhatsApp-berichten te verwijderen of terug te roepen.

Verwijder verzonden berichten in WhatsApp op je telefoon

Volg de onderstaande stappen om verzonden berichten in WhatsApp op je Android-telefoon op te roepen of te verwijderen

  1.     Open WhatsApp op je telefoon
  2.     Open vervolgens Chats.
  3.     Open vanuit het scherm Chats de specifieke chat waarvan je de verzonden WhatsApp-berichten wilt verwijderen.
  4.     Houd vervolgens het specifieke bericht dat je wilt verwijderen lang ingedrukt en klik vervolgens op het prullenbak pictogram dat in het bovenste menu op je scherm verschijnt.
  5.     Kies in het pop-upmenu dat dan verschijnt de optie ‘Verwijderen voor iedereen’. Je kunt ook ‘Verwijderen voor Mij’ kiezen. De app verwijdert dan alleen het bericht op jouw telefoon.
  6.     Het verzonden bericht dat je hebt geselecteerd wordt verwijderd en op je scherm vervangen door “Je hebt dit bericht verwijderd”. Op het scherm van de ontvanger wordt het verwijderde bericht vervangen door “Dit bericht is verwijderd”.

Je bericht is nu verwijderd.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere WhatsApp artikelen