WhatsApp

Hoe kun je WhatsApp installeren?

Home WhatsApp Hoe kun je WhatsApp installeren?

Op WhatsApp kun je berichten van familie en vrienden verzenden en ontvangen, groepsberichten starten en zelfs vrienden vertellen om op WhatsApp te komen, zodat je allemaal op hetzelfde platform kunt kletsen. WhatsApp heeft ook een geweldige interface voor het verzenden van foto’s, video’s, GIF’s en andere media, dus je gesprekken kunnen zo kleurrijk zijn als je wilt.

Wil jij ook beginnen met WhatsApp maar weer je niet goed hoe? Lees dan hieronder verder om te ontdekken hoe je WhatsApp kunt installeren en wat je ermee kunt doen.

Hoe moet je WhatsApp installeren?

Als je wilt beginnen met WhatsApp heb je alleen een smartphone nodig en een internetverbinding. WhatsApp is platform onafhankelijk, dus het maakt niet uit wat voor device je hebt of van welk merk, je kunt altijd WhatsApp gebruiken.

Om aan de slag te gaan moet je eerst de app downloaden in de app store. Nadat je de app hebt gedownload, heb je alleen een telefoonnummer nodig om je account aan te maken. In tegenstelling tot sommige andere platforms gebruikt WhatsApp geen speciale gebruikersnamen. In plaats daarvan identificeert WhatsApp mensen aan de hand van hun nummer. Dit betekent dat iedereen die WhatsApp gebruikt automatisch aan je contactenlijst wordt toegevoegd wat het installeren een fluitje van een cent maakt.

In 5 stappen WhatsApp installeren

Nadat je de app hebt geopend en toestemming hebt gegeven voor de gebruiksvoorwaarden moet je de volgende stappen doorlopen.

  1.     Controleer en wijzig als nodig de naam van je land.
  2.     Voer je telefoonnummer in en kies ‘Gereed’.
  3.     Je krijgt een sms met een verificatie code om je aanmelding te bevestigen. Voer de code in om je aanmelding te bevestigen.
  4.     Er wordt nu gevraagd of je je gegevens wilt herstellen. Als dit de eerste keer is dat je WhatsApp installeert, heb je niets om te herstellen. Kies daarom ‘Herstel Overslaan’.
  5.     Maak een schermnaam aan. Dit is de naam die mensen zien als je ze een bericht stuurt. Je kunt ook een foto toevoegen

Je bent nu klaar om te beginnen met WhatsApp.

 Beginnen met WhatsApp

Nadat je je WhatsApp-account hebt ingesteld, kun je berichten via het platform naar individuele contacten of naar groepen sturen. Een chat starten is eenvoudig: selecteer in de app het pictogram “Chats” in het menu onderaan het scherm en selecteer vervolgens het pictogram “Nieuwe chat” in de rechterbovenhoek. Van daaruit hoef je alleen nog degene te selecteren die je wilt spreken. Je kunt ook een groepschat starten met maximaal 256 deelnemers.

Spraak- en video-oproepen plaatsen

Naast sms’en kun je op WhatsApp ook spraak- of videogesprekken voeren. Er zijn verschillende manieren om te bellen met WhatsApp, maar je kunt alleen bellen vanuit de mobiele app-versie van WhatsApp, niet vanuit de desktopversie. Je kunt gratis individuele oproepen of groepsoproepen plaatsen, zowel in audio als video.

WhatsApp gebruikt geen gebruikersnamen omdat de app werkt met je contactenlijst op je telefoon. Dat betekent dat iedereen die WhatsApp op zijn telefoon heeft en in je contactenlijst staat ook in je WhatsApp-contacten staat. Je kunt gemakkelijk een vriend of familielid bellen vanuit het gedeelte Oproepen van WhatsApp of zelfs vanuit een lopende chat.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere WhatsApp artikelen