WhatsApp

Hoe los je een WhatsApp storing op

Home WhatsApp Hoe los je een WhatsApp storing op

Een whatsapp storing is op zijn minst vervelend, zo zouden de meeste mensen een probleem met WhatsApp omschrijven: De app crasht, berichten worden niet verzonden, de app maakt geen verbinding met de service of de videogesprekken werken niet. Hieronder lees je een aantal tips om zelf het probleem te verhelpen.

Tips om problemen met WhatsApp op te lossen

Hieronder lees je een aantal oplossingen voor veelvoorkomende problemen met WhatsApp.

  1. Controleer je internetverbinding

Allereerst moet je controleren of je telefoon een internetverbinding heeft en dat je ook verbinding kunt maken met het internet. Als er problemen zijn met je verbinding, toont WhatsApp waarschijnlijk het bericht ‘Kon geen verbinding maken’ en kun je de app niet gebruiken. Controleer of je een goede signaalsterkte hebt en dat wifi inderdaad werkt.

  1. Controleer je firewall

Als je wel een verbinding hebt, controleer dan je firewall. Het kan zijn dat je firewall WhatsApp in de blokkeerlijst heeft staan. Als dat het geval is moet je deze blokkade eerst verwijderen om een verbinding te kunnen maken met WhatsApp.

  1. Controleer of je provider WhatsApp niet blokkeert

Als je wel toegang hebt tot andere websites maar niet tot WhatsApp, dan heeft je provider waarschijnlijk de app geblokkeerd en kun je WhatsApp dus niet op je apparaat gebruiken. In dat geval kun je het beste je provider bellen en hem vragen of dat inderdaad het geval is, en of er een manier is om WhatsApp van hun blokkeerlijst te verwijderen.

  1. Update WhatsApp naar de nieuwste versie

Als dat alles in orde is en je kunt nog steeds geen verbinding maken met WhatsApp, kijk dan of je de nieuwste versie van de app op je telefoon gebruikt. Open de App Store op je apparaat en kijk of er een update beschikbaar is. Als dat het geval is, selecteer de update en voer de update uit.

  1. Resetten

Soms helpt het om even te resetten. Schakel de app uit, en verwijder de app ook uit je recentelijk gebruikte apps. Schakel ook de vliegtuigmodus op je apparaat in en schakel het na een paar seconden weer uit. Nog steeds geen effect? Schakel je telefoon uit, wacht een paar seconden en zet je telefoon weer aan. Je kunt ook proberen om de netwerkinstellingen opnieuw in te stellen. Als laatste kun je ook nog de app de-installeren en opnieuw downloaden uit de app store.

Verbindingsproblemen met WhatsApp

De meeste verbindingsproblemen kunnen worden opgelost door de tips die hierboven staan te volgen en bijvoorbeeld je telefoon opnieuw op te starten of de app te updaten naar de nieuwste versie. Maar vaak wanneer WhatsApp traag werkt ​​en je niet kan bellen, heeft dat niets te maken met de app maar alles met je verbinding. Alle iOS- en Android-telefoons zijn zo geconfigureerd dat al het dataverkeer via een enkele verbinding wordt verzonden, of het nu wifi of 4G is. Wanneer je WhatsApp gebruikt en een video probeert te streamen of een bericht te verzenden, gaan al die gegevens via een van die twee verbindingen. Wat je dan nog kunt proberen is om een betere wifi verbinding op te zoeken of een VPN (Virtual Private Network) te gebruiken waardoor de snelheid van WhatsApp wordt geoptimaliseerd en je minder last hebt van crashes.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere WhatsApp artikelen