WhatsApp

Hoe kun je Whatsapp updaten?

Home WhatsApp Hoe kun je Whatsapp updaten?

WhatsApp blijft updates uitrollen die de ervaring van de gebruikers nog meer zullen verbeteren. En gezien de enorme populariteit van WhatsApp lijkt het erop er nog heel wat moois in het verschiet ligt. Dus of je nu een old-school WhatsApp-gebruiker bent of helemaal nieuw bent met de app, hier is alles wat je moet weten over het updaten van WhatsApp om het beste uit deze berichten app te halen.

Hoe kun je WhatsApp updaten?

WhatsApp updaten is echt heel eenvoudig. Hieronder lees je wat je moet doen als je WhatsApp op een Android of Apple telefoon wilt updaten.

WhatsApp op Android updaten

 1.     Open Play Store.
 2.     Klik op de menuknop.
 3.     Kies ‘Mijn apps en games’.
 4.     Kies dan ‘Geïnstalleerd’.
 5.     Zoek en kies WhatsApp Messenger.
 6.     Druk op ‘Meer lezen’ en scrol naar beneden.
 7.     Controleer onder App-info welke versie je gebruikt
 8.     Als je een eerdere versie gebruikt, scrol je naar boven en klik je op Update.

Hoe WhatsApp op iPhone te updaten

 1.     Open de Apple Store.
 2.     Klik op Updates.
 3.     Scrol naar WhatsApp en kies op ‘Meer’ om je meest recente versie nummer te zien.
 4.     Als je een oudere versie gebruikt, zie je een knop met de tekst UPDATE (en niet OPEN). Klik daarop om WhatsApp bij te werken.

Waarom is het verstandig op WhatsApp regelmatig te updaten?

Regelmatig updaten is om meerdere redenen nuttig. Ten eerste krijg je met een update beschikking tot alle nieuwe features. Bovendien kan regelmatig updaten ook voorkomen dat de app zomaar ineens crasht, wat erg vervelend is als je net in gesprek bent. De belangrijkste reden is dat er met elke update bugs of andere fouten hersteld worden die nog in het programma zaten. Een voorbeeld hiervan is dat er in 2019 bleek dat er een veiligheidslek zat in de WhatsApp software. Door het lek in de software van WhatsApp kon er spyware op je telefoon worden geïnstalleerd die toegang gaf tot al je gegevens. WhatsApp reageerde snel met een update waarin het lek was gerepareerd. Om dus zeker te zijn dat de versie van WhatsApp die jij gebruikt de beste features heeft en ook veilig is, kun je beter regelmatig updaten.

Wat zijn de nieuwe features van WhatsApp?

WhatsApp blijft sleutelen aan zijn app om de beleving van de gebruiker te optimaliseren. Het platform breidt continu zijn functionaliteiten en mogelijkheden uit, terwijl het ook belangrijke kwesties zoals beveiliging aanpakt. Een van die aanpassingen is de ‘Donkere modus’. Facebook heeft onlangs de nieuwe donkere look uitgerold en aangezien WhatsApp eigendom is van Facebook, is het geen verrassing dat er ook een donkere modus voor WhatsApp naar buiten komt. Hoewel de verandering misschien een beetje onwennig is, wegen de voordelen op tegen het ongemak. Doordat je scherm voor de donkere modus minder licht nodig heeft, zal het energieverbruik verminderen waardoor de levensduur van de batterij langer wordt. Bovendien kun je door de donkere modus makkelijker in slaap te vallen als je in bed nog even ligt te Appen.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere WhatsApp artikelen