WhatsApp

Wat is WhatsApp

Home WhatsApp Wat is WhatsApp

Misschien kende je het nog niet, maar in veel delen van de wereld is WhatsApp een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. De app die eigendom is van Facebook is namelijk een van de populairste berichtendiensten ter wereld.

Wat is WhatsApp

WhatsApp combineert traditionele berichtenservices met sociale media op je telefoon tot een meeslepend social media platform. WhatsApp heeft momenteel meer dan 2 miljard gebruikers vanwege het vermogen van de app om communicatie makkelijk te maken. WhatsApp is niet alleen eenvoudig te gebruiken, het biedt ook veel meer functies en aanpassingen dan traditionele sms-berichten, en het is helemaal gratis.

Hoe is WhatsApp ontstaan?

whatsapp oprichters
<em>Jan Koum Brian Acton<em>

WhatsApp is opgericht door Brian Acton en Jan Koum, voormalige medewerkers van Yahoo!. Nadat ze weg waren gegaan bij Yahoo! solliciteerden ze naar een baan bij Facebook,

maar werden afgewezen. Na de aankoop van een iPhone ontdekten ze het potentieel van de app-industrie en begonnen samen met Alex Fishman een ​​nieuw type berichten app te ontwikkelen die naast de namen van de contacten ook de status zou laten zien.

Ze noemden de app WhatsApp zodat het leek op ‘What’s up’ en op 24 februari 2009 richtten ze WhatsApp Inc. in Californië op. Inmiddels wordt de app over de hele werelds gebruikt. Zeggen dat WhatsApp immens populair is, is bijna een understatement. WhatsApp heeft inmiddels meer dan 2 miljard actieve gebruikers over de hele wereld, en het is duidelijk waarom.

Wat zijn de features van WhatsApp?

  •     Spraak- en video-oproepen: Oproepen inclusief een groepsfunctie, waarmee maximaal acht deelnemers aan een oproep kunnen deelnemen.
  •     Spraakberichten: Je kunt spraakberichten opnemen en verzenden naar individuele chats of groep chats.
  •     Veilig berichtenverkeer: WhatsApp gebruikt end-to-end-encryptie, zodat alleen de mensen zender en de ontvanger de berichten kunnen lezen.
  •     Foto’s en video’s delen: Je kunt video’s, foto’s en GIFs verzenden zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat uw afbeeldingen korrelig zijn of niet kunnen worden gedownload.
  •     Documenten delen: met WhatsApp kun je allerlei soorten documenten verzenden, zoals pdf’s, spreadsheets en diavoorstellingen.
  •     Desktop versie: WhatsApp biedt een desktop versie voor Mac en pc.
  •     WhatsApp Business: Op WhatsApp kun je ook een zakelijk account openen.

Wat maakt WhatsApp bijzonder?

Om de populariteit van WhatsApp te begrijpen, moet je weten dat het een van de eerste mobiele apps was die gratis berichten via internet aanbood. Als je een sms-berichten verzendt via een mobiel datanetwerk zijn daar kosten aan verbonden. WhatsApp daarentegen gebruikt een Wi-Fi-verbinding om gratis berichten en oproepen te verzenden en te ontvangen.

Wat zijn de voordelen van WhatsApp?

Om WhatsApp te gebruiken hoef je geen kosten te maken, omdat het de internetverbinding van je iPhone gebruikt om berichten te sturen en vrienden en familie te bellen. Je hoeft ook geen abonnementskosten te betalen om WhatsApp te gebruiken.

Je kunt elke WhatsApp-gebruiker over de hele wereld bellen via Wi-Fi. Dat betekent dat je gebruik kunt maken van gratis wifi netwerken. Je hoeft geen lange afstands kosten te betalen en je databundel niet wordt verbruikt. Bovendien is het beschikbaar voor alle platforms zoals Android en Apple. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over welk merk telefoon je vrienden en familie hebben, WhatsApp kan op elke telefoon worden gebruikt.

End-to-end gecodeerde berichtenservice 

WhatsApp is zo veilig als elke end-to-end gecodeerde berichtenservice kan zijn. De ingebouwde, automatische end-to-end-versleuteling van WhatsApp betekent in feite dat alleen jij en de persoon met wie je contact opneemt kunnen zien en lezen wat er wordt verzonden. Derden, waaronder WhatsApp zelf, hebben geen toegang hebben tot je berichten. Je weet dus zeker dat jouw berichten alleen worden gezien door degene aan wie je ze hebt verstuurd.

Next step: Hoe werkt WhatsApp?

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere WhatsApp artikelen