WhatsApp

WhatsApp op je laptop gebruiken

Home WhatsApp WhatsApp op je laptop gebruiken

Hoewel je ook de web app van WhatsApp kunt gebruiken als je wilt appen vanaf je computer of laptop, heeft WhatsApp ook een desktop applicatie voor Windows en Mac.

WhatsApp op je laptop of computer

Als je ook op de computer of laptop via WhatsApp verbonden wilt blijven met familie en vrienden kun je kiezen of je dat doet via de web app of dat je de desktop versie van WhatsApp gebruikt.  Met beide versies van WhatsApp kunt je op je harde schijf zoeken naar foto’s, video’s en documenten om via de chat interface te verzenden. Als je computer een webcam heeft, kun je deze rechtstreeks in de interface openen om een ​​foto te maken die je in de chat kunt verzenden. En je kunt WhatsApp op de computer synchroniseren met je telefoon, zolang ze op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.

WhatsApp web app

Verreweg de snelste en meest veelzijdige optie om WhatsApp op een computer te gebruiken, is de WhatsApp web app. Het gebruik van WhatsApp web vereist geen gedownloade software voor een specifiek besturingssysteem en is in plaats daarvan toegankelijk via de meeste browsers, waaronder Safari, Chrome, Microsoft Edge, Opera en Firefox. Je moet hiervoor wel de WhatsApp QR code scannen.

Lees verder: WhatsApp QR code scannen

Web WhatsApp
Web WhatsApp gebruiken

WhatsApp desktop app

WhatsApp Desktop is speciaal gemaakt voor gebruikers die gewend zijn WhatsApp mobiel te gebruiken. Je kunt sneltoetsen gebruiken tijdens het chatten en meldingen worden rechtstreeks naar je bureaublad verzonden. Alles wat je nodig hebt om de desktop app te gaan gebruiken, is dat WhatsApp is geïnstalleerd en werkt op je telefoon en dat je minimaal Windows 8 of hoger hebt voor PC en OS 10.10 voor Mac.

Whatsapp App downloaden
Whatsapp App downloaden

WhatsApp desktop app vs. WhatsApp web app

Welke versie van WhatsApp je wilt gebruiken hangt af van je eigen voorkeuren. Met beide versies van WhatsApp kun je afbeeldingen en andere soorten bestanden verzenden, net als de mobiele versie. Je kunt ook WhatsApp web of WhatsApp desktop op elk gewenst moment open hebben staan, maar als je beide hebt geopend, wordt het programma dat momenteel niet wordt gebruikt, automatisch afgesloten.

Voordelen van de WhatsApp web app

WhatsApp Web is gemakkelijker als je nieuw bent in het programma. Het enige dat je hoeft te doen, is inloggen op de WhatsApp-website. En dat kan vanuit elke browser. Je berichten verschijnen onmiddellijk, ongeacht welke computer je gebruikt, waar deze is en of deze openbaar of privé is.

Voordelen van de WhatsApp desktop app

De desktop app zal voor sommige gebruikers een echte zegen zijn. WhatsApp hoeft niet langer een tabblad in je webbrowser te openen. De voordelen van het gebruik van de WhatsApp-desktop-app zijn onder meer native desktop-meldingen en dat je sneltoetsen kunt gebruiken. Een ander kenmerk dat uniek is voor WhatsApp Desktop zijn spraakberichten. Start een opname door de microfoon rechtsonder in de interface te selecteren.

Nadelen van WhatsApp op je laptop of computer

Alhoewel er veel voordelen zijn aan het de web- en desktop versie van WhatsApp, zijn er ook enkele nadelen. WhatsApp-functies die op een mobiel apparaat beschikbaar zijn, zijn niet beschikbaar op een computer. De desktopversie heeft bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om mensen uit je adresboek uit te nodigen voor WhatsApp en je kunt je locatie niet delen.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere WhatsApp artikelen