YouTube

Waarom zou je een YouTube kanaal beginnen?

Home YouTube Waarom zou je een YouTube kanaal beginnen?

Je kent vast de uitspraak dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Als je bedenkt dat er elke seconde 5 uur aan video naar YouTube wordt geüpload en dat elke seconde aan video doorgaans uit 30 stilstaande foto’s bestaat, zijn dat heel erg veel woorden. Een van de grote voordelen van sociale media is dat het ons in staat stelt om al deze woorden te vangen in video’s en deze te delen. En YouTube is bij uitstek het kanaal om dit te doen.

Hieronder hebben we daarom op een rij gezet waarom het een goed idee is om zelf ook een YouTube kanaal te beginnen.

Vanuit een interesse 

Dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom mensen een YouTube kanaal starten. Is er bijvoorbeeld een bepaald onderwerp waar je graag over praat of je kennis over wilt delen? Als dat het geval is, kan een YouTube kanaal een goede uitlaatklep zijn om die interesse te bespreken. Het kan een oplossing zijn als je in je eigen sociale kring niet veel mensen hebt om erover te praten. Door de aard van YouTube zullen mensen die ook geïnteresseerd zijn in dezelfde onderwerpen vanzelf jouw kanaal vinden. En die interesse kan van alles zijn, van reizen tot tuinieren en van sleutelen aan auto’s tot webdesign. Bovendien hoef je geen expert te zijn om je eigen kanaal te beginnen.

Om iets te leren of te onderzoeken

De tweede meest voorkomende reden waarom mensen een YouTube kanaal beginnen is om iets te leren of te onderzoeken, en hun ontwikkeling en bevindingen te delen met anderen. Het mooie van YouTube is dat je een enorme community kunt aanboren over een bepaald onderwerp waar je ook feedback van kan krijgen. Stel dat je bijvoorbeeld bent begonnen met hout bewerken, dan kun je een filmpje maken over hoe je een project aanpakt en wat het eindresultaat is. De community kan dan feedback geven op wat je hebt gedaan. Je kunt leren van hun opmerkingen en suggesties, en zo ook nieuwe dingen ontdekken.

Voor financiële doeleinden

YouTube is een geweldige manier om te profiteren van sociale media voor kleine bedrijven. Op YouTube kun je op een goedkope manier een toegankelijk portfolio plaatsen en je bedrijf aanprijzen. Je kunt er in feite gratis adverteren op je kanaal voor je producten of diensten. Veel bedrijven gebruiken YouTube dan ook voor marketing- en reclamedoeleinden.

[affiliate id=”4941″]

De andere financiële reden om een YouTube kanaal te beginnen is om je geld te gaan verdienen met YouTube. Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van veel persoonlijkheden die succesvol zijn geworden op YouTube en van het YouTuber zijn hun carrière hebben gemaakt.

Wat voor reden je ook hebt om een YouTube kanaal te beginnen, alles draait om interessante content. Zonder interessante content komt er niemand naar jouw kanaal. Het belangrijkste is daarom dat je een onderwerp hebt waar je graag over praat en video’s over maakt. Enthousiasme, een computer en een internetverbinding is dan al genoeg om te beginnen. Je ontwikkelt vanzelf meer vaardigheden waardoor de kwaliteit van je filmpjes steeds beter wordt.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere YouTube artikelen