YouTube

Wat is ASMR en wat betekent ASMR?

Home YouTube Wat is ASMR en wat betekent ASMR?

ASMR is een tintelend gevoel in het hoofd en de wervelkolom dat meestal gepaard gaat met een aangenaam gevoel. Contentmakers die ASMR-video’s leveren, worden ASMRtists genoemd. Ze maken deze video’s om kijkers te helpen ontspannen of zich meer gefocust te voelen.

ASMR heeft veel verschillende toepassingen, maar het kan mensen helpen met slapeloosheid, depressie, angst, ADHD en nog veel meer. Het kan ook helpen bij het verlichten van pijn van migraine en hoofdpijn in combinatie met andere behandelingen.

Waarom hebben mensen ASMR?

Mensen met ASMR kunnen genieten van het gevoel van een sensatie zoals een tinteling of een hersenorgasme.

Veel mensen vinden ASMR-video’s erg ontspannend en ze melden dat het hen helpt om beter te slapen. Deze video’s kunnen ook een gevoel van gemeenschap geven aan degenen die deze sensaties eerder hebben gehad en niet wisten hoe ze ze moesten noemen of hoe ze ze moesten beschrijven.

De fysiologische reactie die wordt veroorzaakt door ASMR wordt autonome sensorische meridiaanreactie genoemd.

Wat betekent ASMR?

ASMR is een afkorting van Autonomous sensory meridian response.

Wat triggert het voor elk individu?

Depressie wordt veroorzaakt door een specifieke reeks omstandigheden, en er zijn vier factoren waarvan wordt gezegd dat ze correleren met depressie. Deze vier factoren zijn: veranderingen in de neurotransmitter serotonine, genetica, levensgebeurtenissen en negatieve denkpatronen.

Serotonine is een neurotransmitter die de stemming, slaapkwaliteit, eetlust en motivatie reguleert. Onderzoek suggereert dat depressie kan worden veroorzaakt door een gebrek aan serotonine.

Genetica speelt ook een rol in waarom sommige mensen meer depressies ontwikkelen dan anderen. Er zijn aanwijzingen dat mensen die in hun leven zijn blootgesteld aan traumatische gebeurtenissen, een verhoogd risico op het ontwikkelen van een depressie kunnen hebben als gevolg van genetische aanleg.

Soorten ASMR (verschillende stijlen)

Verschillende ASMR-artiesten hebben verschillende stijlen. Er zijn vier hoofdcategorieën:

1. Rollenspel ASMR- De persoon die een script uitbeeldt, meestal in de vorm van een verhaal

2. Persoonlijke aandacht ASMR- Dit type richt zich op hoe het voelt om persoonlijke aandacht te krijgen

3. Dokter/verpleegkundige rollenspel ASMR- Dit is wanneer de persoon zich voordoet als een arts of verpleegkundige en praat over gezondheidsgerelateerde onderwerpen

4. Fluister ASMR- Dit is wanneer iemand dicht bij de camera fluistert over verschillende onderwerpen

Waar kan ik ASMR-video’s vinden?

Voornamelijk op Youtube zijn heel veel ASMR video’s te vinden. Een voorbeeld van een video hiervan zie je hieronder:

YouTube video
About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere YouTube artikelen